Your Cart

Pakistanissa jumalanpilkasta tuomitun pariskunnan oikeudenkäyntiä on jälleen lykätty

Shagufta Kausar ja hänen miehensä Shafqat Emmanuel.

Pakistanilainen kristitty pariskunta Shafqat Emmanuel ja Shagufta Kausar ovat valittaneet jumalanpilkkatuomioistaan, mutta valitusten käsittelyä on lykätty kerta toisensa jälkeen, kuten Pakistanissa usein käy.

Tällä kertaa oikeudenkäynnin oli määrä tapahtua 11. syyskuuta, mutta sitä lykättiin, koska kaksi tuomareista ei saapunut paikalle. Uutta kuulemispäivää ei ole vielä määrätty.

Shafqat ja Shagufta, neljän lapsen vanhemmat, ovat viruneet kuusi vuotta vankilassa jumalanpilkkalain nojalla kuolemaan tuomittuina.

Heidän väitetään lähettäneen islamia herjaava tekstiviesti kahdelle muslimille. Pariskunta on vakuuttanut syyttömyyttään. He kertovat olevansa kouluja käymättömiä: he eivät osaa kunnolla kirjoittaa edes urdua, saati englantia, jolla kielellä viestit oli lähetetty.

Pariskunta ei ole nähnyt toisiaan vuoden 2014 jälkeen, sillä heitä pidetään eri vankiloissa, 250 kilometrin päässä toisistaan. Shagufta on samassa sellissä, jossa Asia Bibi oli Multanin vankilassa. Shafqatia pidetään Faisalabadissa sijaitsevassa vankilassa. Heillä on neljä lasta, joista sukulaiset nyt huolehtivat.

Asia Bibiä menestyksekkäästi puolustanut asianajaja Saif-ul Malook otti viime vuonna myös Shafqatin ja Shaguftan tapaukset hoitoonsa.

Lähde: Barnabas Fund, UCAnews, Church in Chains

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print