Your Cart

Ainakin 31 kristittyä tapettu jälleen Nigeriassa

26.1.2024

Lapsia Mangun pakolaisleirillä jouluna 2023 syömässä Marttyyrien Äänen tarjoamaa ateriaa.

Fulanit ja muut terroristit hyökkäsivät kyliin Plateaun osavaltiossa Nigeriassa keskiviikkona 24. tammikuuta ja surmasivat ainakin 25 kristittyä. Edellisellä viikolla he olivat tappaneet kuusi kristittyä.

Tuhannet ihmiset ovat paenneet Mangun maakunnassa maanantaina 22. tammikuuta alkaneita hyökkäyksiä.

Tämä on sama alue, jossa joulun aikaan tapettiin lähes 200 kristittyä, ja jonne Suomen Marttyyrien Ääni toimitti tuolloin hätäapua.

”Minun kristittyyn kylääni, Kwahaslalekiin, hyökättiin keskiviikon vastaisena yönä puoli yhden aikaan”, kertoo Hosea Ibrahim. ”Hyökkääjät piirittivät kylän keskiyöllä ja ampuivat kaikkia, jotka näkivät. Kahdestakymmenestäviidestä kuolleesta suurin osa oli naisia ja lapsia.” He olivat hakeneet turvaa kylän johtajan kotoa aiempien hyökkäysten vuoksi.

Kristityt jonottivat jouluna 2023 Mangun pakolaisleirillä Marttyyrien Äänen hätäapua.

Nigerian parlamentin jäsen senaattori Diket Plang kertoi lausunnossaan, että hyökkäykset kohdistuivat viattomiin ihmisiin. Hän vaati ”armeijaa ja kaikkia turvallisuusjoukkoja toimimaan velvollisuuksiensa edellyttämällä tavalla ja suojelemaan nigerialaisia, erityisesti Mangun asukkaita, tällä hetkellä”.

Hyökkäys oli osa suurempaa, koordinoitua hyökkäystä, joka alkoi maanantaina 22. tammikuuta Mangun maakunnassa. Kaikkiaan kolmeen kylään ja kolmeen kaupunkiin hyökättiin.

”Ystäväni perhe, viisi hänen perheenjäsentään, tapettiin ja poltettiin Mangussa tiistaina”, kertoo Murphy-niminen paikallinen asukas. ”Pahat ihmiset eivät lopeta ennen kuin heillä on syytä miettiä kahdesti ennen iskujaan. Nämä eivät ole sattumanvaraisia hyökkäyksiä vaan tarkkaan laadittu suunnitelma kristittyjen hävittämiseksi.”

Plateaun osavaltion viranomaiset määräsivät tiistaina iltaisen ulkonaliikkumiskiellon Mangun alueelle hyökkäysten estämiseksi, mutta keskiviikon hyökkäys kertoo, että se ei auttanut.

Lähteet: Morning Star News, Marttyyrien Äänen lähteet

Pastorina vainotuille Nigeriassa

Pastorina vainotuille Nigeriassa 3.1.2024 Nigerialaisen pastorin kutsumus auttaa pakenemaan joutuneita kristittyjä vie hänet alueille, missä tapahtuu toistuvasti islamistien hyökkäyksiä. Koillis-Nigeriassa, missä pastori Ishaku Manawa palvelee, kuolema ei koskaan ole etäällä.

Lue lisää »

Hyviä uutisia Nigeriasta! Rhoda Jatau ehdolliseen vapauteen

Viimeisimmät uutiset yli puolitoista vuotta vangittuna olleen kristityn Rhoda Jataun tilanteesta olivat masentavia. Marraskuun 27. pidetyssä oikeudenkäynnissä oikeus oli edelleen sitä mieltä, että Rhodan on vastattava syytteisiin, eikä häntä myöskään suostuttu päästämään vapaaksi takuita vastaan.

Lue lisää »

”Evankelistat terroristien ydinalueilla” – TV7

Rohkeat etulinjan evankelistat kulkevat Nigerian vaikeimmilla alueilla ja julistavat evankeliumia. Useita terroristeja ja islamilaisia johtajia on tullut uskoon. Uskoontulleiden elämässä tapahtuu kokonaisvaltainen muutos – vainoajasta Jeesuksen seuraajaksi.

”Vainottuja leskiä auttamassa Nigeriassa”- Radio Dei

Nigeria on yksi maailman vaarallisimmista maista kristityille, erityisesti maan pohjoisosa. Terroristiryhmittymien hyökkäykset ovat aiheuttaneet valtavasti inhimillistä kärsimystä ja lukuisat naiset ovat jääneet leskiksi. Tässä ohjelmassa kuullaan leskien todistuksien ohella myös siitä, miten Marttyyrien Ääni on heitä auttanut. Ohjelma on kuunneltavissa myös ohjelma-arkistosta. 

”Nigerian vainotut lesket saavat avun” – TV7

Yksi Marttyyrien Äänen työn kulmakiviä on vainon tähden kärsivien leskien ja orpojen auttaminen. Sitä tehdään esimerkiksi Nigeriassa, missä on hankittu leskille peltomaata viljelyä varten ja autettu orpoja saamaan koulutusta. Katso Marttyyrien Äänen dokumentti Nigeriasta perjantaina 20.10. kello 21.15.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print