Your Cart

VOM Siskot – ”Minä en valinnut Jeesusta, mutta hän valitsi minut”

Reza syntyi Pohjois-Irakissa islaminuskoiseen kurdiperheeseen, joka oli hyvin jyrkkä uskossaan. Hänen suvussaan on useita vaikutusvaltaisia islamilaisia johtajia, eli sheikkejä. Vanhemmat järjestivät Rezalle hyvän aviopuolison. Reza oli ylpeä siitä, että hänen miehensä opiskeli mullahiksi eli islamin opettajaksi. Reza itsekin veti ryhmää, jolle opetti Koraania.

Rezan mies alkoi tutkia Raamattua, tarkoituksenaan tutustua siihen, jotta voisi saada kristittyjä kääntymään islamiin. Hän halusi osoittaa heille Raamatun sisältämiä virheitä. Rezan mielestä se oli hyvä idea. Pian kuitenkin hänen miehensä uppoutui kokonaan Raamatun opetuksiin ja hänen mielensä ja käytöksensä alkoivat muuttua. Reza huolestui. Heidän lähipiirinsä vahti koko ajan, toimivatko he islamin opetusten mukaisesti. Kun mies tunnusti kääntyneensä kristityksi, oli se Rezalle alkuun kauhistus.

Ihmetyksen aiheenaan hänellä oli nyt hyvä mies, joka kohteli häntä paremmin kuin ennen. Jonkin ajan kuluttua Jeesus itse ilmestyi Rezalle unen ja näyn kautta, ja kutsui häntä. Reza oli haltioitunut tapahtuneesta. Hän halusi seurata miehensä esimerkkiä ja kääntyä kristityksi.

Rezan perhe järkyttyi tapahtuneesta. Hänen vanhempansa yrittivät järjestää kunniamurhan ja Reza perheineen joutui pakenemaan Turkkiin. He palasivat vasta, kun kuulivat Rezan isän kuolleen. Vieläkään, monen vuoden jälkeen Rezalla ei ole minkäänlaista suhdetta perheeseensä.

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print