Your Cart

Vetoomus Pohjois-Koreassa vangitun diakonin puolesta!

 

 

Diakoni Jang

Diakoni Jang Moon Seok, joka palveli pohjoiskorealaisia Changbaissa, Kiinassa, marttyyrikuoleman kokeneen pastori Hanin kanssa, on nyt ollut 2000 päivää vangittuna Pohjois-Koreassa. Marttyyrien Ääni on käynnistänyt vetoomuskampanjan hänen puolestaan.

“Diakoni Jang, joka tunnetaan myös kiinalaisella nimellä Zhang Wen Shi, on etniseltä taustaltaan korealainen, mutta Kiinan kansalainen. Hänet siepattiin Kiinasta marraskuussa 2014 ja vangittiin Pohjois-Koreassa”, kertoo Korean Marttyyrien Äänen edustaja tri Hyun Sook Foley. ”Uskomme, että sieppauksen tarkoitus oli saada tietoja työstämme pastori Hanin kanssa.”

Reilu vuosi diakoni Jangin sieppauksen jälkeen pastori Han houkuteltiin kotoaan ja puukotettiin kuoliaaksi Changbaissa.

Diakoni Jang kärsii parhaillaan 15 vuoden tuomiotaan Pohjois-Koreassa. Tri Foley kertoo, että useat pohjoiskorealaiset ovat kohdanneet diakoni Jangin vankilassa tai kuulleet hänestä.

”Kiinaan matkustaminen ilman lupaa on laitonta, mutta pohjoiskorealaiset käyvät usein Kiinan rajakaupungeissa ostamassa tarvikkeita myytäväksi uudelleen Pohjois-Koreassa ja etsimässä lääkkeitä tai muuta apua”, tri Foley sanoo.

Diakoni Jang majoitti näitä pohjoiskorealaisia jatkuvasti kodissaan useita päiviä ja jopa viikkoja kerrallaan. Hän antoi heille lämpimiä vaatteita, ruokki heitä ja auttoi heitä löytämään tarvitsemansa. ”Hänelle se oli hänen kristillinen velvollisuutensa – ottaa vastaan muukalainen, vaatettaa alaston ja hoitaa sairaita”, tri Foley selittää. ”Koska hän on uskova, hän kertoi myös uskostaan heille, jotka halusivat siitä kuulla.”

Monet pohjoiskorealaiset löysivät Jumalan hänen todistuksensa kautta. ”Osa palasi toistuvasti diakoni Jangin luo saamaan raamatunopetusta. Diakoni Jang ja pastori Han opettivat heille myös, miten kertoa uskostaan läheisilleen. Heidän tavoitteensa oli aina, että pohjoiskorealaiset palasivat kotiinsa.”

Nyt Marttyyrien Ääni -toimistot ovat käynnistäneet vetoomuskampanjan diakoni Jangin puolesta. Vetoa Pohjois-Korean YK-suurlähettilääseen Kim Songiin lähettämällä englanninkielinen sähköposti osoitteeseen: dpr.korea@verizon.net tai kirje osoitteeseen:

Ambassador Kim Song
DPRK Permanent Mission to the United Nations
820 2nd Ave RM 13b
NEW YORK N.Y. 10017
USA

Tri Foley suosittelee, että viesti pidetään lyhyenä. ”Pohjoiskorealaisille kirjoittaessa on parempi, mitä vähemmän sanoo. Kirjoita vain yksi lause englanniksi: ‘We request the return of Chinese citizen Zhang Wen Shi (Deacon Jang Moon Seok) to China’.* Mistään enemmästä ei ole hyötyä diakoni Jangille.”

Tri Foleylle kampanja on henkilökohtainen. ”Diakoni Jang kutsui minua aina isosiskokseen”, hän kertoo. ”Hän on tavallinen mies, joka ei koskaan toiminut poliittisesti. Hän vain auttoi pohjoiskorealaisia useiden vuosien ajan. Sen ei pitäisi olla rikos, ja kristittyjen tulisi nyt yhdessä auttaa häntä ja hänen perhettään.”

* Suomeksi: Pyydämme Kiinan kansalaisen, Zhang Wen Shin (diakoni Jang Moon Seok) palauttamista Kiinaan.

Herra, anna siunauksesi tälle vetoomuskampanjalle ja anna sen helpottaa kaikkien Pohjois-Korean kristittyjen tilannetta ja vapauttaa diakoni Jang. Vahvista ja rohkaise häntä Hengelläsi ja lohduta läsnäolollasi. Suo armossasi, että hänen kauttaan muut vankeudessa olevat löytäisivät vapauden Sinussa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print