Your Cart

Koronavirus, Kiina ja työmme pohjoiskorealaisten parissa

Evankeliumin työtä ei koskaan tehdä tyhjiössä.

Vallitseva poliittinen tilanne vaikuttaa aina työhön pohjoiskorealaisten parissa, olipa kyse sitten Kiinan tai Venäjän yrityksistä estää työtä tai kansainvälisten pakotteiden vuoksi Venäjän tekemistä tehoiskuista maassa olevia pohjoiskorealaisia työläisiä vastaan. Kuinka ankarasti viranomaiset suhtautuvat pohjoiskorealaisiin – ja heidän avustajiinsa – riippuu päivän politiikasta.

Koronavirus on viimeisin työtämme kohdannut haaste. Jotain ennenkuulumatonta tapahtui, ja Pohjois-Korea sulki Kiinan vastaisen rajansa. Maa kieltäytyi jopa vastaanottamasta pohjoiskorealaisia loikkareita, jotka Kiina yritti palauttaa! Asiantuntijat uskovat, että Pohjois-Korea päätti reagoida näin, sillä he tietävät, että heillä ei ole tarvittavia resursseja käsitellä mahdollista epidemiaa.

Rajojen sulkemisen vuoksi Pohjois-Koreasta lähtevien pohjoiskorealaisten määrä on vähentynyt huomattavasti. Kiinaan menijöille ja sieltä tulijoille on myös määrätty pakollinen karanteeni, erityisesti heille, jotka matkustavat Koillis-Kiinaan. Pohjoiskorealaisia on eniten juuri tuolla alueella, ja siellä on todettu yli 500 vahvistettua koronavirustartuntaa.

Monille Pohjois-Korean työtä tekeville tämä olisi kuolinisku. Työhön koulutetut ulkomaalaiset lähetyssaarnaajat eivät pääse Kiinaan ja vaikka pääsisivätkin, monet alueella olleet pohjoiskorealaiset ovat paenneet ja loikkareita saapuu vähemmän. Korean Marttyyrien Ääni on kuitenkin vuosien ajan opettanut paikallisia kristittyjä evankelioimaan asuinseuduilleen saapuvia pohjoiskorealaisia. Nämä kristityt ovat jatkaneet työtä äskettäisestä karanteenista huolimatta.

Yksi heistä kertoi meille:

“Koko Kiina on kriisissä koronaviruksen vuoksi. Suurin osa teistä meidän alueellamme on katkaistu ja julkinen liikenne lakkautettu toistaiseksi.

Viranomaiset eivät salli kokoontumisia, joten ylistämme Jumalaa kodeissamme.

Kaikki pelkäävät. Tarvitsemme Jumalan rauhaa erityisesti Kiinassa. Yksi seurakuntalaisistamme on eristetty eikä hän voi tulla ylistämään kanssamme.

Kiinassa olevilla pohjoiskorealaisilla ei ole varaa ostaa hengityssuojaimia virukselta suojautuakseen. Tarvitsemme pikaisesti suuren määrän suojia, joita aiomme käyttää hyödyksi alueella olevien pohjoiskorealaisen evankelioinnissa.”

Yleisen paniikinkin vallitessa yhteistyökumppanimme jatkavat työtä ja jopa laajentavat sitä. Tämä kumppani tekee työtä myös useiden pohjoiskorealaisten naisten kanssa, jotka evankelioivat kohtaamiaan pohjoiskorealaisia ja jakavat pohjoiskorean murteella luettuja Raamattuja sisältäviä MP3-soittimia. Saamiemme todistusten mukaan nämä soittimet tuovat valoa muuten pimeään aikaan.

”Jos kysyttäisiin, mikä on onnellisinta aikaani”, yhdessä todistuksessa kerrotaan, ”sanoisin sen olevan se hetki, kun pystyn kuuntelemaan Jumalan sanaa MP3-soittimelta. Kuunnellessani en kanna huolta mistään, enkä tunne väsymystä.”

Tähän mennessä suurin osa maista on vastannut koronaviruksen aiheuttamaan uhkaan etäännyttämällä itsensä Kiinasta. Jumalan valtakunta toimii kuitenkin toisin. Kaupungeissa, joissa on tavattu eniten tartuntoja, kristityt jatkavat työtään – eikä vähiten kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien parissa — pohjoiskorealaisten.

Maanalainen seurakunta toimii Pohjois-Koreassa.

Kysymys kuuluukin, estävätkö Pohjois-Korean suljetut rajat sanomaa Kristuksesta vuotamasta läpi? Vastaus: Kristus on tehnyt työtä Pohjois-Koreassa kauan ennen rajan sulkemista. Pohjois-Koreassa ei ainoastaan ole uskollinen ja tehokas maanalainen seurakunta, vaan myös useita kumppaniemme kouluttamia pohjoiskorealaisia, jotka halusivat palata Pohjois-Koreaan.

Saimme äskettäin todistuksen pohjoiskorealaiselta kristityltä, joka asuu edelleen Pohjois-Koreassa. ”Pohjois-Korean synkässä todellisuudessa ja toivottomassa elämässä olen kiitollinen, että olen saanut löytää totuuden.”

Kuin vakaa virta, joka muuttaa uomaansa esteitä kohdatessaan, Jumalan sana virtaa eteenpäin tilanteessa, jota ihmiset voivat pitää katastrofaalisena ja ylitsepääsemättömänä. Työ on siitä huolimatta vaarallista.

Koronaviruksen lisäksi haasteita asettaa Kiinan viranomaisten kristittyihin jatkuvasti kohdistama paine. Joitakin kumppaneitamme on kuulusteltu, joiltakin on takavarikoitu kirjoja ja omaisuutta ratsioiden yhteydessä, ja jotkut ovat itse tartuntavaarassa aina kun tekevät työtä, mutta Jumala todellakin siunaa heidän uskollisuuttaan.

Työmme ei tapahdu tyhjiössä, mutta Jumalalla on aina valmiina 7000 halukasta, jotka ovat valmiita maksamaan hinnan Hänen työnsä tekemisestä (1. Kuninkaiden kirja 19:18).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print