Your Cart

Pohjois-Korea kiinalaisen pastorin murhan takana

Pastori Han Chung-Ryeol maksoi kalliin hinnan hänen kirkostaan apua hakeneiden pohjoiskorealaisten auttamisesta ja evankelioinnista.

Pohjoiskorealainen nainen on kertonut osallisuudestaan kiinalaisen pastorin murhaan huhtikuussa 2016 ja samalla vahvistanut aiemmat epäilyt siitä, että Pohjois-Korean viranomaiset olivat murhan takana.

Pastori Han Chung-Ryeol, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani, auttoi Kiinaan paenneita pohjoiskorealaisia. Etniseltä taustaltaan hän oli korealainen, mutta Kiinassa syntynyt ja Kiinan kansalainen. Vuodesta 1993 lähtien hän oli toiminut perustamansa Kolme-Itse -liikkeeseen kuuluvan kirkon pappina Changbaissa, Koillis-Kiinassa, lähellä Pohjois-Korean rajaa. Samana vuonna Pohjois-Koreassa alkoi nälänhätä ja pohjoiskorealaisia alkoi saapua Kiinaan etsimään apua. Pohjois-Koreassa huhuttiin, että rakennuksissa, joiden katolla oli risti, heitä autettaisiin. Changbaissa oli yksi tällainen rakennus, pastori Hanin kirkko. Näin alkoi hänen työnsä pohjoiskorealaisten pakolaisten parissa.

Lauantaina 30. huhtikuuta 2016 hän poistui kirkostaan kello kahdelta iltapäivällä. Kuusi tuntia myöhemmin hänet löydettiin murhattuna: hänellä oli useita puukoniskuja vatsassaan ja hänen päänsä oli hakattu kirveellä.

Nyt nuori Kiinaan paennut pohjoiskorealainen nainen on kertonut omasta aloitteestaan osallisuudestaan pastorin murhaan. Nainen kertoo, että hän salakuljetti romumetallia ja lääkeyrttejä Kiinan ja Pohjois-Korean välillä. Hän jäi kiinni ja salainen poliisi, joka raportoi suoraan Suurelle Johtajalle, painosti hänet yhteistyöhön.

Nainen seurasi pastoria helmikuusta 2016 lähtien ja raportoi tietonsa salaiselle poliisille. Nainen sai antamistaan tiedoista palkkioita. Hänelle kuitenkin sanottiin, että häntä rangaistaisiin ankarasti, jos tiedot vuotaisivat julkisuuteen.

Nainen oli olettanut, että hänen antamiaan tietoja käytettäisiin pastorin sieppaamiseen. ”Hän oli järkyttynyt saadessaan tietää, että oli ollut osallisena murhaan ja alkoi halveksia Pohjois-Koreaa. Sen vuoksi hän päätti loikata. Hän tunsi suurta syyllisyyttä osallisuudestaan ja halveksi salaista poliisia siitä, että he olivat manipuloineet häntä”, kertoo nimettömänä pysyttelevä naisen tuttava.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, DailyNK

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print