Your Cart

Jordanialainen Yara löysi Jeesuksen, menetti perheensä

Kun jordanialaiselle “Yaralle” selvisi, että hänen isänsä ja veljensä saattaisivat tappaa hänet koska hän oli jättänyt islamin ja kääntynyt Kristuksen puoleen hän tiesi, että hänen oli paettava.

Hän rakasti perhettään ja työtään yliopiston professorina, mutta elämä oli nyt aloitettava alusta toisaalla.

”Minulla ei ollut paikkaa, minne mennä”, hän kertoo. ”Sitten Jumala osoitti sen minulle.”

Yaran tarina on islamilaisissa maissa tavanomainen. Islamin hylkäävät tulevat perheittensä torjumiksi ja elinympäristönsä karttamiksi. Perheenjäsenet hakkaavat tai jopa tappavat monia heistä.

Yara oli yrittänyt pitää uskonsa salassa, mutta muutos hänen olemuksessaan oli liian silmiinpistävä kätkettäväksi.

Hänen äitinsä alkoi epäillä, että Yara oli kääntynyt kristinuskoon. ”Hän kyseli paljon kaikenlaista”, Yara sanoi. Sitten äiti alkoi kertoa henkilöistä, joiden perheet olivat tappaneet heidät islamin hylkäämisen vuoksi ja Yara totesi, että hänen olisi paettava.

Eräänä tammikuisena päivänä Yara hylkäsi työnsä ja perheensä Jordaniassa aloittaakseen uuden elämän läheisessä maassa.

Oman turvallisuutensa vuoksi hän ei kertonut kenellekään lähtöaikeistaan. Uudessa asuinmaassa hän ei tuntenut ketään, mutta luotti Jumalan johdattaneen hänet sinne.

”Hotelliin saapuessani näin Jeesuksen kuvan vastaanottoaulassa”, hän kertoi.

Entisen elämän jäätyä taakse Yara on kohdannut monia haasteita.

Yliopistot eivät palkkaa häntä, koska hän on kristitty. Hänet on irtisanottu useista työpaikoista uskonsa tähden, ja hän on joutunut muuttamaan kahdeksan kertaa. Tällä hetkellä hän saa vaatimatonta palkkaa suunnittelemalla verkkosivuja eräälle yritykselle.

Yaralla on myös ollut diabeteksen aiheuttamia terveysongelmia, ja hänen uusi lääkityksensä maksaa paljon.

Perheeltä saatavan tuen puuttuminen on ollut yksi haaste lisää Yaran elämässä. Hän on yrittänyt olla yhteydessä äitiinsä, mutta äiti on hänelle edelleen vihainen kristinuskoon kääntymisestä.

Kaikista näistä ongelmista huolimatta Yara luottaa Jumalaan ja näkee hänen toimivan elämässään. Hän on löytänyt seurakunnan ja etsii parempaa työpaikkaa.

Yara pyytää meitä rukoilemaan, että hänen vanhempansa, kaksi veljeään ja siskonsa tulisivat tuntemaan Herran.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print