Your Cart

Vapautettua asianajajaa valvotaan Kiinassa

zhang-kai-kuva-china-aidTurvallisuusviranomaisten on havaittu partioivan lähellä kristityn asianajajan Zhang Kain kotia. Heidän tavoitteensa näyttää olevan vangita hänet uudelleen. Zhang vapautettiin maaliskuussa, kahdeksan kuukautta kestäneen pidätyksen jälkeen. Hänet oli pidätetty, koska hän edusti Zhejiangin provinssissa yli 100 seurakuntaa, jotka vastustivat ristien poistoja kirkkojensa katoilta.chengguan-church-china-aid

Helmikuussa, yhä pidätettynä, televisiossa julkaistiin ”haastattelu”, jossa Zhang tunnusti ”rikoksensa” ja kritisoi muita pidätettyjä asianajajia.

Elokuun lopussa Zhang julkaisi videon WeChatissa, suositussa sosiaalisen median kanavassa, jossa hän sanoo, että hänet pakotettiin antamaan lausunto. Hän myös pyysi anteeksi asianajajien perheiltä ”Minut pakotettiin siihen ja perun kaikki lausuntoni”, hän sanoi. Hän kertoo olleensa valtavan painostuksen kohteena pidätyksensä aikana, joka oli ”täysin mustaa, ilman valoa”. Zhangin WeChat tili on sittemmin poistettu ja nyt Julkisen turvallisuuden viraston (PSB) viranomaiset valvovat hänen kotiaan.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print