Your Cart

Ukraina: Venäläisten sieppaama ukrainalais-amerikkalainen pastori vapautettu, toinen yhä siepattuna

Dmitry Bodyu ja hänen vaimonsa Helen. Kuva: Twitter

Sodan repimässä Itä-Ukrainassa, Melitopolissa, asuva ukrainalais-amerikkalainen pastori on vapautettu yli viikko sieppauksensa jälkeen. Toinen venäläisten sieppaama pastori, Alexander Glushko, on tiettävästi edelleen venäläisjoukkojen hallussa. Hänet siepattiin Mariupolissa.

Dmitry Bodyu on 50-vuotias sekä Ukrainan että Yhdysvaltain kansalainen. Hän johtaa Word of Life -seurakuntaa Kaakkois-Ukrainan Melitopolissa.

Lauantaina 19. maaliskuuta noin kymmenen venäläissotilasta saapui hänen kotiinsa ja vei hänet mukanaan. Sotilaat veivät myös Dmitryn amerikkalaisen passin sekä perheen puhelimet ja muita laitteita.

Venäläisjoukot eivät olleet aggressiivisia ja näyttivät tietävän, että Dmitry on pastori ja Yhdysvaltain kansalainen, kertoi hänen vaimonsa, Helen Bodyu. Perheelle ei kuitenkaan kerrottu miksi he vievät Dmitryn tai minne he hänet vievät.

Pastori oli 17-vuotias, kun hän muutti vanhempineen Neuvostoliitosta Yhdysvaltoihin. Myöhemmin hän kuitenkin halusi palata Ukrainaan perustamaan seurakuntia.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan pastori Dmitry oli neuvonut Melitopolin asukkaita hakemaan suojaa hänen rukoushuoneestaan. Noin 50 ukrainalaista oli tarttunut tarjoukseen, he majoittuivat rukoushuoneessa ja pastori piti heistä huolta mm. tarjoamalla heille ruoat.

Dmitry vapautettiin maanantaina 28. maaliskuuta. ”Dmitry on kotona”, Helen-vaimo kirjoitti Facebookissa. ”Hän voi hyvin. Kiitos osallistumisestanne, huolenpidostanne, avusta ja rakkaudesta! Jumala on hyvä!!!”

Pastori oli halunnut jäädä Melitopoliin hyökkäyksenkin jälkeen, sillä hän tunsi Jumalan antaneen hänen tehtäväkseen palvella ihmisiä siellä.

Pastori kertoo muuttuneesta arjestaan

Dmitry siepattiin päivä sen jälkeen, kun hän oli julkaissut videon, jolla hän kertoi kaupungin olevan täynnä venäläisjoukkoja eikä kaupunkiin päässyt, ei myöskään sieltä pois. Häntä hakemaan tulleet sotilaat tutkivat Dmitryn sosiaalisen median julkaisut ennen kuin veivät hänet mukanaan.

”Päiväohjelmamme on muuttunut”, Dmitry kertoo videolla. ”Palvelemme ulkosalla, yritämme kerätä kaikkea mahdollista: ruokaa, kasviksia, vettä, lääkkeitä ja yritämme jakaa ne eri puolille kaupunkia.”

Pastori kertoi, että monet ihmiset majoittuivat seurakunnassa, sillä siten ihmiset voivat olla yhdessä ja ”rukoilla yhdessä, rohkaista toisiaan”.

”Valmistamme lämpimiä aterioita jatkuvasti, jotta ihmiset saavat syödäkseen. Sellaisia ovat päivämme nyt”, hän selitti. ”Mobiiliverkko on hyvin, hyvin hidas. Pari päivää sitten meillä ei ollut sähköä, vettä, internettiä eikä puhelinyhteyksiä lähes kahteen päivään.”

Dmitry viittasi ulkona riehuvaan sotaan: ”Tänään tilanne on OK”, hän sanoi. ”Ulkona ei kuulu ampumista. Eilen raketteja putoili kaupunkiimme, mutta me kestämme.”

Pastori lopetti videonsa toivoen, että ”tämä päättyisi pian”. ”Rukoilettehan puolestamme, tarvitsemme rukouksianne, kiitos!” Dmitry sanoo videon lopuksi.

Lähteet: Christian Post, NBC News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print