Your Cart

Ukraina: Venäläiset kiduttaneet ja tappaneet pastorin ja hänen poikansa

Ukrainalaisen evankelisen pastorin ja hänen 19-vuotiaan poikansa ruumiit on löydetty metsästä viime viikonlopun aikana. Neljä päivää aiemmin Venäjän sotilaat olivat siepanneet heidät.

Venäjän sotilaat sieppasivat isän ja pojan iltaseitsemältä 22. marraskuuta, kun he olivat työskentelemässä autotallissaan lähellä Hersonia, Kaakkois-Ukrainassa, kertovat Kharkiv Human Rights Protection Group ja Global Investigative Journalism Network.

Kidutettu ja ammuttu

Neljä päivää myöhemmin perheelle kerrottiin, että isän ja pojan ruumiit oli löydetty läheisestä metsästä. Anatoliy Prokopchukia (52) ja hänen poikaansa Oleksandria oli kidutettu ja heidät oli ammuttu.

Anatoliy oli helluntaiseurakunnan pastori Nova Kakhovan kaupungissa lähellä Hersonia.

Britannian Marttyyrien Äänen yhteyshenkilö Ukrainassa, ”Pavel”, kertoo että kun Venäjän joukot pidättivät heidät, sotilaat sanoivat: ”Seurakunnallanne ei ole oikeutta olla olemassa, koska sillä on yhteyksiä Amerikkaan ja muihin länsimaihin.”

Neljään päivään perheelle ei kerrottu mitä heille on tapahtunut, kunnes sitten 26. marraskuuta heidän ruumiinsa löytyivät kaupungin ulkopuolelta. Ruumiissa näkyi merkkejä pitkään kestäneestä kidutuksesta, joka teki heidän tunnistamisestaan vaikeaa.

Uhrautuvaa palvelustyötä

Kuvakaappaus Kharkiv Human Rights Protection Groupin verkkosivulta, jossa kerrotaan Anatoliy Prokopchukin ja hänen poikansa, Oleksandr Prokopchukin murhista.

Pavel kertoo Anatoliy Prokopchukin ”auttaneen monia ihmisiä käytännön keinoin, antaumuksella ja uhrautuvaisesti, huolimatta siitä olivatko he hänen seurakuntansa jäseniä”.

Syytökset yhteyksistä länsimaihin kuulostavat hyvin samoilta, joiden perusteella seurakuntia ahdisteltiin Neuvostoliiton aikana.

Anatoliy Prokopchukilta jäi Irena-vaimo ja viisi muuta lasta, neljä poikaa ja tytär.

Pavel pyytää: ”Rukoile Irinan, hänen lastensa ja pienten lastenlasten puolesta, jotka ovat vasta elämänsä alkutaipaleella. Rukoile ystävien ja sukulaisten puolesta, sekä Nova Kakhovan seurakunnan puolesta — kaikkien, jotka tunsivat Anatoliyn. Heidän surunsa on tällä hetkellä valtava.”

Pavel muistuttaa, että näiden kahden uskovan miehen kuolema on uskoville kutsu rukoukseen ja antamaan anteeksi. ”Kristus ei kutsu meitä vihaamaan ja kostamaan murhaajille, vaan rukoilemaan, antamaan anteeksi ja luottamaan Jumalan oikeudenmukaisuuteen.”

Lähteet: Release International, Kharkiv Human Rights Protection Group, Global Investigative Journalism Network

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print