Your Cart

Siepattu ukrainalainen pastori ja vaimo vapautettu!

Pastori leonid ja hänen vaimonsa Tatyana kuvan keskellä pian vapautumisensa jälkeen. Kuva: Marttyyrien Ääni Korea

Lokakuun alkupäivinä pyysimme rukoilemaan venäläisjoukkojen sieppaaman ukrainalaispastorin ja hänen vaimonsa puolesta.

Nyt voimme iloksemme kertoa, että pastori Leonid ja hänen vaimonsa Tatyana on vapautettu!

Perjantaina 23. syyskuuta armeijan univormuihin pukeutuneet, naamioituneet miehet, saapuivat pariskunnan kotiin. Naapurit yrittivät ottaa selville mitä on tapahtumassa, mutta heidät käskettiin palaamaan koteihinsa ja pysymään sisällä.

Naapurit kertoivat kuulleensa pastorin kotoa vaikerointia ja tuskanhuutoja, kunnes sotilaat ajoivat pois pariskunta mukanaan kaksi ja puoli tuntia myöhemmin.

Kaikki perheen ja seurakuntalaisten yritykset saada tietää missä he ovat, epäonnistuivat. Perheenjäsenet ja seurakunnan edustajat tapasivat viranomaisia ihmisoikeusvaltuutetusta aina Donetskin kansantasavallan ylimpiin johtajiin saakka, mutta mikään taho ei kertonut heille, missä pastoripariskunta on.

Toistaiseksi pastorin ja hänen vaimonsa pidätyksen aikaisista tapahtumista ei tiedetä yksityiskohtia.

Kiitos Jumalalle pastori Leonidin ja Tatyanan vapautumisesta! Heille tapahtunut kuitenkin muistuttaa meitä jatkamaan rukouksiamme Ukrainan kansan puolesta, joille sodan vaarat ovat päivittäinen haaste. Erityisesti Venäjän valtaamien alueiden asukkaat pastoreineen ja uskovineen tarvitsevat rukouksiamme, sillä vallattujen alueiden seurakunnat ovat joutuneet vainotuiksi. Rukoushuoneita on tuhottu ja takavarikoitu, osaa on käytetty venäläisjoukkojen majoitustiloina, pastoreita on häädetty pois kotikaupungeistaan ja heitä on pidätetty sekä pahoinpidelty.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print