Your Cart

Ukraina: Venäjän armeijalla propagandatilaisuus takavarikoidussa kirkossa

Elokuun alussa venäläiset takavarikoivat Melitopolin Kristillisen seurakunnan kesken seurakunnan kokoontumisen ja muuttivat sen kulttuuri-, viihde- ja urheilukeskukseksi.

Melitopolin Kristillinen seurakunta oli kaupungin suurin. Sillä oli laaja kampusalue, johon kuului tuhatpaikkainen auditorio, suihkulähde, palmuja ja kuntosali. Alueen pihalla oli suuri risti, jonka venäläiset poistivat takavarikon jälkeen.

”He tulivat seurakuntaan ja sanoivat, ettei se ollut enää meidän, sillä se oli kansallistettu. Sitten he häätivät kaikki paikalla olleet pois”, kertoo tapauksen silminnäkijä.

Lokakuun 23. päivänä venäläiset järjestivät seurakunnan kappelissa konsertin, jolla juhlistettiin 79 vuotta aiemmin tapahtunutta puna-armeijan suorittamaa Melitopolin vapautusta natseilta.

Konsertin tosiasiallinen päämäärä oli kuitenkin ylistää nyky-Venäjää ja sen armeijaa. Siitä kertovat esiintymislavan molemmin puolin sijoitetut suuret, valaistut Z-kirjaimet, jotka ovat nähtävissä oheisella videolla.

Melitopolin kolme suurinta evankelista seurakuntaa on takavarikoitu. Pastoreita on pidätetty, kuulusteltu ja määrätty lähtemään kaupungista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print