Your Cart

Turvapaikka pakeneville Irakissa

Turvakodin asukkaat tutkivat ryhmämme tuomia tuliaisia, kuten suomalaisten tekemiä kortteja.

Yksi tämän vuoden uusista tukikohteistamme on Irakissa oleva turvakoti, jossa äskettäin Irakissa käynyt ryhmämme myös vieraili.

Turvakotiin voidaan ottaa vastaan perheitä, pariskuntia sekä yksittäisiä tulijoita. Siellä he saavat asua, kunnes ovat valmiit siirtymään eteenpäin.

Koti ei ole tarkoitettuja pelkästään irakilaisille, vaan sinne voi tulla pakenevia kristittyjä myös muista lähialueen maista. Mahdollisuuksien mukaan turvakotiin voidaan sijoittaa myös Suomesta pakkopalautettuja kristinuskoon kääntyneitä irakilaisia, jotka palautus sysää suureen vaaraan.

Kotiin päätyneistä huolehtii uskova syyrialaispariskunta. Heidän tehtävänään on vastata asukkaiden hengellisistä ja käytännön tarpeista.

Kodissa opiskellaan paljon Raamattua, ja ryhmämme vieraillessa siellä oli käymässä joukko iranilaisia uskovia. He tulevat sinne oppimaan lisää kristinuskosta ja palaavat sen jälkeen takaisin kotimaahansa jatkamaan evankeliointityötä.

Yksi turvakodin ensimmäisistä asukkaista oli irakilainen äiti 5-vuotiaan tyttärensä kanssa. Äiti kääntyi kristinuskoon ja joutui sen myötä hengenvaaraan. Turvakodissa he saivat rauhassa levätä, heidän puolestaan rukoiltiin, ja suunniteltiin yhdessä elämää turvakodin jälkeen.

Pakoon Syyriasta

Äskettäin turvakotiin päätyi kahdeksan kristittyä syyrialaisnuorukaista, jotka ovat samasta kylästä kotoisin. Yhteistyökumppanimme löysi heidät yhteen huoneeseen ahtautuneina. Paikalle tultuaan hän näki joidenkin nukkuvan lattialla, osa taas oli syömässä samalta lautaselta.

Nuoret ovat sen ikäisiä, että Syyriassa heitä odotti kutsu armeijaan ja suoraan rintamalle. Heidän pakoonsa johtaneet tapahtumat käynnistyivät, kun he hyvästelivät armeijaan lähtevän ystävänsä. Vain viikkoa myöhemmin ystävän ruumis tuotiin takaisin kylään. Sen jälkeen he kaikki alkoivat valmistella pakoa.

Jack ja George ovat juuri lukiosta valmistuneet veljekset, joilla oli armeija edessä. Poikien äiti itki vuorokaudet läpeensä pelätessään poikiensa puolesta. Vanhemmat päättivät myydä kotitalonsa, josta saaduilla rahoilla he lähettivät veljekset Irakiin turvaan.

Töitä ei kuitenkaan löytynyt ja Jack kertoo, että he saivat päivittäin syödäkseen yhden leivän, jonka he jakoivat. Vanhempiensa tekemän uhrauksen vuoksi he eivät kuitenkaan kyenneet kertomaan heille, miten epätoivoisessa tilanteessa he Irakissakin olivat.

Samoin oli muiden kuuden nuorukaisen laita. Heidät oli lähetetty Irakiin paremman tulevaisuuden toivossa. Heidän oli tarkoitus lähettää rahaa perheilleen Syyriassa, sillä sisällissodan runtelemassa maassa asiat ovat vielä huonommin.

Nuorille järjestettiin majapaikka, ja suurin osa heistä on nyt löytänyt töitä. Sen lisäksi heidän luonaan käydään viikoittain keskustelemassa arkielämän asioista ja huolista, mutta samalla tutkitaan Raamattuakin. Osama-niminen nuorukainen sanoo: ”Odotan aina näitä viikoittaisia tapaamisia, sillä Raamatun tutkiminen vahvistaa meitä ja auttaa meitä hengellisesti, niin että saamme tuntea toivoa ja voimme tehdä työmme ilolla.”

Rukoillaan varjelusta tälle kallisarvoiselle paikalle, joka saa olla siunauksena monien lähialueen maiden uskoville!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print