Your Cart

Kurdistan sitoutuu suojelemaan kristittyjen oikeuksia

Tukemamme Nahlan kylä sijaitsee myös Kurdistanin alueella.

Irakin Kurdistanin alueen presidentti Nechirvan Barzani tapasi äskettäin Vatikaanin Irakin suurlähettilään Mitja Leskovarin, ja kertoi, että tuleva perustuslaki tulisi suojelemaan kristittyjen oikeuksia.

Lausunnossaan presidentti Barzani sanoi: “Kristityt ovat oleellinen osa Kurdistanin aluetta, ja heillä on tärkeä rooli Kurdistanin alueella vallitsevan rauhanomaisen rinnakkaiselon kunnioittamisessa sitä palvellen, rakentaen, kehittäen ja suojellen. Kristittyjen ja muiden etnisten ja uskonnollisten ryhmien oikeudet tullaan takaamaan uudessa, valmisteilla olevassa perustuslaissa.”

Tällä hetkellä Kurdistan toimii yhdessä sovittujen sääntöjen mukaan. Parlamentti ryhtyi laatimaan perustuslakia vuonna 2019, mutta työ keskeytyi, ja sitä on nyt jatkettu huhtikuun alusta lähtien.

Kurdistanin alue on saanut kiitosta tarjottuaan suojan Isisiä paenneille kristityille. Niniven tasanko ja Pohjois-Irak tarjoaa nyt kodin suurelle osalle Irakissa yhä olevista kristityistä. Enemmistö Irakin kristityistä on muuttanut maasta pois, mutta kristittyjen oikeuksien turvaamisen toivotaan houkuttelevan heitä takaisin.

Kurdistanin hallinto on myöskin perustanut komitean tutkimaan ilmoituksia kristityiltä ja muilta vähemmistöiltä laittomasti anastettuja koteja ja maapalstoja. Komitea koostuu useista korkea-arvoisista viranomaisista eri osastoilta.

Protesti varastetuista kiinteistöistä ja maatiloista kiihtyi vuoden 2016 aikana. Erään tutkimuksen mukaan pelkästään Dohukin kuvernoraatissa oli 56 kylää, joissa kristityiltä oli laittomasti anastettu maata noin 19 hehtaarin verran. Komitean tehtävänä on varmistaa anastetuiksi ilmoitettujen tonttien oikeat omistussuhteet

Tammikuussa myös Irakin keskushallinto perusti vastaavanlaisen komitean.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print