Your Cart

Boko Haram kouluttaa fulani-taistelijoita

Tuhannet nigerialaiskristityt ovat joutuneet pakenemaan Boko Haramin ja fulanien väkivaltaa. Nämä kodeistaan paenneet saivat Marttyyrien Ääneltä avustusta.

Sotilaslähteet ovat vahvistaneet Sahara Reporters -uutispalvelulle Boko Haramin ja fulani-militanttien liittoutuneen: ”Boko Haram ottaa verona yhden lehmän 40:stä. Siitä on tulossa järjestäytynyt prosessi.”

Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään ainakin osissa Yoben osavaltiota Koillis-Nigeriassa, jossa Boko Haram kouluttaa fulani-taistelijoita, myös nuoria poikia, sekä varustaa heitä aseilla ja auttaa valmistautumaan seuraavaan hyökkäykseen.

Boko Haramin ja fulanien liittoutuminen on suuri huolenaihe, sillä ääri-islamilaisuus jatkaa leviämistään yli Afrikan mantereen. Monet tahot ovat yrittäneet kuvata fulanien suorittamaa väkivaltaa karjankasvattajien ja maanviljelijöiden välisinä vihollisuuksina, joihin ei liity uskonnollisia motiiveja. Liittoutuma Boko Haramin kanssa paljastaa kuitenkin selvästi taustalla olevan ideologian.

Fulani-militantit ovat tällä hetkellä maailman neljäksi tuhoisin terroristiryhmä ja on jo ohittanut Boko Haramin suurimpana uhkana Nigerian kristityille. ”Fulanit ovat omaksuneet Boko Haramin ja ISWAP:in strategiat ja osoittavat selvästi kohteenaan olevan kristityt ja kristillisen identiteetin symbolit”, kirjoitetaan Iso-Britannian puolueiden välisen ryhmän lausunnossa.

Rukoile suojelusta kaikille näiden terroristiryhmien hyökkäysten kohteina oleville, ja että kristittyjä vainoavat katuisivat ja löytäisivät pelastuksen Kristuksessa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print