Your Cart

Raamattuja lähetetty Pohjois-Koreaan kiellosta huolimatta

Pastori Eric Foley saattamassa Raamattuja matkaan kohti Pohjois-Koreaa. Kuva: NK News

Pallolähetyksistä Pohjois-Koreaan tuli 12. kesäkuuta rikos Etelä-Koreassa, mutta torstaina 25.6. Korean Marttyyrien Äänen johtaja, pastori Eric Foley, suoritti onnistuneen lähetyksen. Viranomaiset ovat kuitenkin jo tehneet seuraavan siirtonsa estääkseen tämän työn.

Suurin osa pallolähetyksistä tehdään Pohjois-Korean rajalla sijaitsevan Gyeonggin provinssin alueelta, mutta 12.6. provinssin viranomaiset kielsivät pallolähetykset sakkojen uhalla. Kielletyksi tuli myös lähetyksiin tarvittavien materiaalien kuljettaminen. Korean Marttyyrien Äänen toimisto sijaitsee Soulissa, joka on oma hallinnollinen alueensa, mutta Gyeonggin provinssi ympäröi sitä kauttaaltaan.

Heti kiellon julkistamisen jälkeen Korean Marttyyrien Ääni antoi lausunnon, jossa kerrottiin heidän jatkavan pallolähetyksiä edelleen aina sään salliessa. “Korean Marttyyrien Äänen tehtävä pysyy muuttumattomana: Tuemme edelleen kaikkia korealaisia kristittyjä, sekä pohjoisessa että etelässä, kun he seuraavat Jeesusta. Sitä kärsivät kristityt veljemme ja siskomme pohjoisessa pyytävät, ja siihen Kristus meitä velvoittaa”, lausunnossa sanottiin.

Mahdollisuus pallolähetykseen koitti viime torstaina, ja hieman ennen iltakahdeksaa neljä Raamatuilla täytettyä heliumpalloa lähti matkaan kohti Pohjois-Koreaa. GPS-seuranta osoitti pallojen päätyneen suunnitellun mukaisesti Pohjois-Korean puolelle.

Punaiset viivat osoittavat pallojen reitin valkoisella viivalla esitetyn rajan yli Pohjois-Koreaan.

”Lähetämme vain muutamia palloja, kun odotamme vahvaa vastustusta”, pastori Foley kertoi. Aiemmin on saatettu lähettää jopa 80 palloa yhdellä kertaa.

Viranomaiset olivat viime päivinä pitäneet Korean Marttyyrien Äänen toimintaa tarkasti silmällä, joten pastori Foley sanoi odottaneensa, että poliisit pysäyttäisivät hänen vuokraamansa pakettiauton kesken matkan tai seuraisivat häntä.

Auton pääsyä lähetyspaikalle ei kuitenkaan yritetty estää, matkan varrella ei ollut tarkastuspisteitä eikä autoa seurattu.

Tämä oli merkittävä muutos edelliseen kertaan, jolloin he yrittivät lähettää palloja – tuolloin poliisit olivat järjestäneet tiesulun, eikä Korean Marttyyrien Ääni päässyt perille laukaisupaikalle.

Pastori Foley oli valmis lähettämään pallot siinäkin tapauksessa, että hänet pysäytettäisiin. Yleensä pallot täytetään heliumilla vasta laukaisupaikalla, mutta nyt hän oli täyttänyt pallot jo etukäteen lähetysvalmiiksi.

Pastori Foley suoritti lähetyksen tällä kertaa yksin, mutta mukana oli myös NK News -uutissivuston edustajia. Lähetys haluttiin nyt suorittaa toimittajien läsnä ollessa pallolähetyksestä vallitsevien väärien tietojen oikomiseksi.

Tänään, maanantaina 29. kesäkuuta, pastori Foley kertoi saaneensa tietää viranomaisten ilmoittaneen kaasuyhtiöille, että niitä rangaistaan, jos he toimittavat heliumia Korean Marttyyrien Äänelle.

Pastori Foley sanoo, että Etelä-Korean viranomaisten yritykset miellyttää Pohjois-Koreaa ovat uhka kaikelle kristilliselle Pohjois-Koreaan suuntautuvalle työlle, kuten sinne lähetettäville kristillisille radio-ohjelmille ja jopa Pohjois-Korean kristittyjen tilanteesta kertomiselle. ”Ei ole vaikea kuvitella, että viranomaisemme kieltävät pian nämäkin Pohjois-Korean vastaisina tekoina ja turvallisuusuhkana, sillä Pohjois-Korea vihaa näitä yhtä paljon kuin pallolähetyksiäkin.”

”Tulemme mieluummin rangaistuiksi rikollisina kuin jätämme noudattamatta Jumalan meille antamaa kutsua seisoa Pohjois-Korean kristittyjen rinnalla ja viedä hyvää uutista Jeesuksesta Kristuksesta pohjoiskorealaisille.”

Lähteet: Korean Marttyyrien Ääni, Eric Foley, NK News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print