Your Cart

Pallolähetyksistä Pohjois-Koreaan tuli tänään rikos Etelä-Koreassa. Mitä nyt?

 

Pallolähetyksistä Pohjois-Koreaan tuli tänään rikos Etelä-Koreassa. Mitä nyt?

Viime torstaina Pohjois-Korea uhkaili eteläistä naapuriaan välien katkaisulla, mikäli pallolähetykset Pohjois-Koreaan edelleen jatkuvat. Etelässä reagoitiin nopeasti, ja Korean Marttyyrien Äänen seuraavaksi päiväksi suunnittelema riisiä, vitamiineja ja Raamattuja sisältävien riisipullojen lähetys estettiin sulkemalla heidän reitillään oleva tie. Uutisissa kerrottiin suunnitelmista säätää pallojen lähettämisen kieltävä laki.

Pastori Foley neuvottelee viranomaisten kanssa perjantaina 5. kesäkuuta.

On kulunut vain viikko tästä, ja tänään 12. kesäkuuta Etelä-Korean Gyeonggin provinssin viranomaiset antoivat määräykset, jotka estävät rangaistuksen uhalla pallojen lähettämisen pohjoiseen. Mitä nyt? Siitä kertoo Korean Marttyyrien Ääntä johtava pastori Eric Foley.

”Gyeonggin provinssin (josta suurin osa pallolähetyksistä tapahtuu) viranomaiset julistivat tänään uusia rajoituksia pallolähetyksille. Käytännössä niiden myötä pallojen lähetys on rikos ja siitä seuraa sakot, mutta samoin suhtaudutaan jopa lähetettävien materiaalien kuljetukseen”, pastori Foley kertoo.

Etelä-Korean pohjoisosassa sijaitseva Gyeonggin provinssi ympäröi itsehallinnollista Soulin kaupunkia, missä Korean Marttyyrien Äänen toimisto on.

”Gyeonggin provinssin vt. kuvernööri Lee on määrännyt provinssiin saapumiskiellon heille, jotka aikovat lennättää lehtisiä rajan yli. Perusteena määräykselle on Pohjois-Korean uhkaus siitä, että pallolähetyksiin tullaan suhtautumaan provokaationa, joten kuvernööri pitää pallolähetyksiä paikallisten asukkaiden vaarantamisena. Lähetystä yrittävät pidätetään välittömästi”, pastori Foley sanoo.

Korean Marttyyrien Ääni on lähettänyt evankeliumia rajan yli pohjoiseen 15 vuoden ajan yhteistyössä Etelä-Korean poliisin, armeijan ja tiedustelupalvelun kanssa – jopa aikoina, jolloin etelän ja pohjoisen välit ovat olleet äärimmilleen kiristyneet. ”Olemme pettyneitä, että viranomaiset päätyivät tähän yksipuoliseen päätökseen ja päättivät yhtäkkiä pitkään toimineen yhteistyön”, Korean Marttyyrien Äänen julkilausumassa kerrotaan.

Julkilausuma jatkuu: “Korean Marttyyrien Äänen tehtävä pysyy muuttumattomana: Tuemme edelleen kaikkia korealaisia kristittyjä, sekä pohjoisessa että etelässä, kun he seuraavat Jeesusta. Sitä kärsivät kristityt veljemme ja siskomme pohjoisessa pyytävät, ja siihen Kristus meitä velvoittaa. On aikoja, jolloin viranomaiset julistavat laittomiksi teot, joita meidät kristityt on kutsuttu tekemään. Sellaisina aikoina pysymme edelleen esivallalle alamaisina. Se tarkoittaa, että jatkamme sen tekemistä, mitä Jumala on kutsunut meidät tekemään ja kärsimme ilolla minkä tahansa rangaistuksen, jonka viranomaiset meille määräävät hintana tästä uskollisuudesta.”

Kuluneiden 15 vuoden aikana Raamatun nähneiden pohjoiskorealaisten osuus on noussut lähes nollasta lähes 8 prosenttiin, raportoi tilastoja kokoava North Korean Human Rights Database.

”Emme ole koskaan lähettänyt mitään poliittista viestiä tai propagandaa. Olemme lähettäneet ainoastaan Pohjois-Korean viranomaisten itse julkaisemaa Raamattua, jota Pohjois-Korean perustuslain mukainen uskonnonvapaus suojelee. Kaikki Pohjois-Koreaan suuntautuva työmme tapahtuu maanalaisten pohjoiskorealaisten kristittyjen pyynnöstä ja heidän neuvoihinsa tukeutuen”, pastori Foley huomauttaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print