Viisi kristittyä pidätettiin Pohjois-Koreassa, kun he olivat sunnuntaina kokoontuneet yhteen rukoilemaan ja lukemaan Raamattua.
Uskonnot on Pohjois-Koreassa kielletty, joten heidät luultavasti lähetetään työleirille.
Kuten he olivat tehneet joka sunnuntai, viisi kristittyä oli kello viideltä aamulla kokoontunut maataloon rukoilemaan ja lukemaan Raamattua. Mutta tällä kertaa poliisit olivat odottamassa heitä.
Ilmiantaja oli kavaltanut heidät, ja heidät pidätettiin Jumalaan uskomisesta syytettyinä.
Pidätys tapahtui 30. huhtikuuta. Uskovat ovat sukulaisia keskenään ja heillä oli tapana kokoontua Tongamin kylässä, Pohjois-Korean keskiosassa.
”Pidätyspaikalta poliisit löysivät kymmenittäin Raamatunjakeita sisältäviä vihkosia ja he pidättivät kaikki paikalla olleet”, alueella asuva, turvallisuussyistä nimettömänä esiintyvä pohjoiskorealainen nainen kertoo.
Hän sanoi ilmiantajan antaneen poliisille vihjeen uskovien kokoontumisista.
Uutinen pidätyksistä levisi nopeasti alueella, tapahtuneen nähnyt pohjoiskorealainen kertoo.
”He rukoilivat ja lukivat Raamattua yhdessä”, hän sanoo. ”He kokoontuivat yhteen sukulaistensa kanssa ja rukoilivat ’Oi Jeesus, Herra Jeesus…’, sillä tavalla. Ja heidät pidätettiin.”
Tongamin kristillinen historia
Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun viranomaiset pidättivät kristittyjä Tongamissa.
Kylässä oleviin maanalaisiin seurakuntiin on tehty ratsiat vuonna 2005 ja 1997, ja tuolloin pidätetyt lähetettiin työleirille.
Tongamissa on kristillinen menneisyys. Siellä sijaitsi aiemmin suuri kirkko.
”Kirkko oli vuoren juurella Tongamin kylässä”, paikallinen asukas kertoo. ”Tiesin siitä, sillä äitini kertoi minulle, että siellä oli ollut lähetystyöntekijöitä ennen vapautusta (Japanin alaisuudesta, vuonna 1945).”
Alueella oli kaksi katolista ja 31 protestanttista kirkkoa ennen Pohjois-Korean perustamista. Uskonnoista tuli laittomia, kun Pohjois-Korea perustettiin vuonna 1948. Tuolloin kirkot alkoivat kadota alueelta, ja Tongamin uskovat joutuivat menemään maan alle.
Raamattuja ja muuta uskonnollista materiaalia salakuljetetaan maahan erityisesti Kiinan rajan yli, ja ne löytävät salaisten verkostojen kautta tiensä maanalaisiin seurakuntiin.
Uskovat eivät suostuneet kieltämään uskoaan, paikallinen asukas kertoo.
”Oikeuslaitoksen työntekijä kertoi meille, että uskovat olivat kieltäytyneet kertomasta, mistä he olivat saaneet Raamattunsa ja sanoivat: ’Kaikki Jeesukselle, kuolemankin edessä.’”
Lähde: Radio Free Asia
VOM Siskot – Pakoon suljetusta maasta
Pak Hee-Chon syntyi Pohjois-Koreassa vuonna 1951. Hänen viaton, iloinen lapsuutensa loppui lyhyeen, kun hänen perheensä karkotettiin maan pohjoisosaan, kylmään ja karuun paikkaan. Alueella asui paljon karkotettuja, ja siellä kaikki vahtivat
Pohjois-Korea – Vaarallinen kutsu
Kaikki muuttui, kun pohjoiskorealaisen miehen sukulaiset tarjosivat hänelle Raamattua luettavaksi. Vuosia sitten Byung-woo matkusti kotoaan Pohjois-Koreasta sukulaistensa luo Kiinaan. Siellä ollessaan hänen Kiinan maanalaiseen seurakuntaan kuuluvat sukulaisensa tarjosivat hänelle Raamattua
Raamattuja lähetetty Pohjois-Koreaan kiellosta huolimatta
Pallolähetyksistä Pohjois-Koreaan tuli 12. kesäkuuta rikos Etelä-Koreassa, mutta torstaina 25.6. Korean Marttyyrien Äänen johtaja, pastori Eric Foley, suoritti onnistuneen lähetyksen. Viranomaiset ovat kuitenkin jo tehneet seuraavan siirtonsa estääkseen tämän työn.
”Gang Seo-Min pitkä tie vapauteen” – Marttyyrien Matkassa, Radio Patmos
Gang Seo-Mi syntyi köyhään perheeseen Kiinassa. Isän kuoleman jälkeen perheellä oli suuria vaikeuksia selviytyä, joten äiti päätti lähettää yksi lapsista Pohjois-Koreaan ajatellen, että siellä elämä olisi helpompaa. Tässä ohjelmassa kuulemme
”Vaarallista työtä Pohjois-Koreassa” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei
Pohjois-Korea on maailman vaarallisimpia maita kristityille. Rukoileminen tai Raamatun omistaminen on maanpetos, josta rangaistuksena joutuu keskitysleirille tai pahimmassa tapauksessa suoraan kuolemaan. Siitä huolimatta evankeliumi etenee Pohjois-Koreassa. Ohjelma löytyy jälkeenpäin ohjelma-arkistostamme.
Pohjoiskorealaisten naisten hätä – TV7
Pohjoiskorealainen ”Rouva C” pakeni kotimaastaan Kiinaan. Hän joutui ihmiskauppiaiden käsiin ja hänet myytiin vaimoksi köyhälle maaseudulle. Elämään tuli kuitenkin muutos, kun hän löysi Jeesuksen Kristuksen. Toimittajana Sari Palomäki.