Your Cart

Pakistanissa jälleen kristityn tytön sieppaus!

Arzoo Masih. Kuva: UCAnews

Pakistanissa on jälleen tapahtunut kristityn tytön sieppaus. Tällä kertaa uhriksi on joutunut 13-vuotias Arzoo Masih.

Viime kuussa kerroimme 14-vuotiaasta kristitystä tytöstä Maira Shahbazista, joka pääsi pakenemaan sieppaajaltaan. Kerroimme myös vuosi sitten siepatusta nyt 15-vuotiaasta Huma Younusista, jonka vanhemmat taistelevat saadakseen tyttärensä takaisin kotiin.

Lokakuun 13. päivä Arzoo oli leikkimässä kotinsa pihalla Karachin kaupungissa St. Anthonyn seurakunnan asuinalueella, kun paikallinen 44-vuotias muslimimies, Ali Azhar, sieppasi hänet.

Tapahtumahetkellä Arzoon vanhemmat olivat töissä. Arzoon äiti, Rita Masih, kertoo, että läheinen sukulainen soitti heille töihin ja kertoi Arzoon joutuneen siepatuksi. Vanhemmat ilmoittivat sieppauksesta poliisille välittömästi. Arzoo on perheen neljästä lapsesta nuorin.

Kaksi päivää myöhemmin poliisit kutsuivat Arzoon vanhemmat poliisiasemalle. Siellä heille esitettiin avioliittotodistus sekä todistus islamiin kääntymisestä. Asiakirjoissa väitettiin Arzoon olevan 18-vuotias, kääntyneen islamiin ja menneen Azharin kanssa naimisiin vapaaehtoisesti.

Arzoon isä, Raja Lal Masih, kertoo olevansa hyvin huolissaan tyttärensä puolesta, ja vaatii viranomaisia etsimään hänet ja tuomaan takaisin kotiin.

Shabbir Shafqat, Kansallisen Kristillisen Puolueen puheenjohtaja, on tuominnut alaikäisten tyttöjen pakkokäännytykset ja pakkoavioliitot. ”Pakkokäännytyksistä on tullut merkittävä Pakistanin kristittyjen ja muiden vähemmistöjen vainon väline. Meidän on yhdessä vastustettava Arzoon sieppausta.”

Pakkokäännytyksiä ”naamioidaan liian helposti ja liian usein vapaaehtoisiksi kääntymisiksi, jolloin vähemmistöihin kuuluvat alaikäiset tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa”, lausui Pakistanin ihmisoikeuskomissio. ”Ruma totuus pakkokäännytyksistä on, että niitä ei nähdä rikoksina, vielä vähemmän ongelmana, jonka pitäisi huolettaa Pakistanin muslimienemmistöä.”

Lähteet: International Christian Concern, UCAnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print