Your Cart

Pakistan – 14-vuotias kristitty tyttö pakeni sieppaajaltaan

Neljätoistavuotias kristitty tyttö, Maira Shahbaz, on päässyt pakoon mieheltä, joka sieppasi hänet, pakotti kanssaan naimisiin ja raiskasi hänet toistuvasti. Maira pakeni vaikutusvaltaisen liikemiehen Mohamed Nakashin kotoa viikkoja sen jälkeen, kun Lahoren hovioikeus määräsi hänet palaamaan sieppaajansa luo ja ”olemaan kunnon vaimo”.

Maira Shahbaz. Kuva: Aid to the Church in Need

Kaksi miestä sieppasi aseella uhaten Faisalabadista kotoisin olevan Mairan 28. huhtikuuta, kun hän oli matkalla kotiinsa.

”Nakash ja ne kaksi muuta miestä veivät minut aseella uhaten tuntemattomaan paikkaan, jossa Nakash raiskasi minut”, Maira kertoo. ”Hän myös videokuvasi minua alastomana ja uhkasi, että hän tappaa minut ja perheeni, jos kerron kenellekään, mitä on tapahtunut.”

Sen jälkeen Maira pakotettiin naimisiin Nakashin kanssa, joka oli jo entuudestaan naimisissa. Myöhemmin Nakash esitti oikeudessa väärennetyn avioliittotodistuksen, jossa väitettiin, että Maira oli mennyt hänen kanssaan vapaaehtoisesti naimisiin 25.10.2019. Hän myös väitti, että Maira oli avioliiton solmimishetkellä 19-vuotias.

Tapausta kaksi kuukautta sieppauksen jälkeen käsitellyt Faisalabadin käräjäoikeus tyrmäsi Nakashin väitteet. Oikeus määräsi Mairan siirrettäväksi Nakashin luota naisten turvataloon.

Viikkoa myöhemmin Lahoren hovioikeus kuitenkin kumosi käräjäoikeuden päätöksen ja asettui Nakashin puolelle. Oikeus päätti, että Maira on vapaaehtoisesti kääntynyt islamiin ja suostunut avioliittoon. Oikeus ei ottanut huomioon kolmen silminnäkijän todistuksia, jotka kertoivat Mairan vastustaneen sieppausta. Oikeus hylkäsi myös Mairan vanhempien esittämän syntymätodistuksen, josta Mairan todellinen ikä kävi ilmi. Oikeus määräsi Mairan jäämään Nakashin luo ja painotti hänelle, että hänen pitäisi ”olla kunnon vaimo”.

Onnekas ja rohkea Maira

Pakistanissa siepataan vuosittain yli tuhat kristittyä ja hindutyttöä, ja vain harvoin he pääsevät palaamaan takaisin kotiin.

Maira oli onnekas, ja hän onnistui pakenemaan Nakashin luota elokuun lopussa ja palaamaan kotiin. Maira ja hänen perheensä asuvat tällä hetkellä tuntemattomassa paikassa.

Maira on myös poikkeuksellisen rohkea: hän ei jättänyt asiaa sikseen. Maira ja hänen vanhempansa ovat hankkineet asianajajan edustamaan Mairaa oikeudessa.

Mairan asianajaja, Sumera Wilson, pyrkii nyt mitätöimään avioliiton ja islamiin kääntymisen. Nakash on puolestaan nostanut kanteen Mairan vanhempia vastaan väittäen, että he sieppasivat Mairan häneltä.

”Perhe piileskelee Nakashin nostaman kanteen vuoksi”, Sumera kertoo. ”Sain tietää, että hän etsii Mairaa estääkseen tätä kertomasta totuutta. Sen vuoksi varotoimenpiteenä kävimme Lahoren hovioikeudessa esittämässä Mairan suullisen todistuksen tapahtumista.”

Huma Younus

Huma Younus. Kuva: Aid to the Church in Need

Nyt 15-vuotias Huma Younus ei ole ollut yhtä onnekas kuin Maira. Hänet siepattiin lokakuussa 2019 ja hän on edelleen sieppaajansa hallussa. Human vanhemmat ovat toistaiseksi menestyksettä taistelleet tyttärensä vapautumisen puolesta, mutta he jatkavat taisteluaan, vaikka heitä uhkaillaan.

Äskettäin Huma onnistui soittamaan vanhemmilleen. Hän kertoi olevansa nyt raskaana, ja että häntä pidetään lukittuna yhteen huoneeseen.

Olemme piakkoin käynnistämässä vetoomuskampanjan Human puolesta. Vetoomusryhmäämme kuuluvat tulevat saamaan vetoomuksen allekirjoitettavakseen automaattisesti. Jos et kuulu vetoomusryhmään, mutta haluat vedota Human puolesta, voit jo nyt ilmoittaa halukkuudestasi olla tässä kampanjassa mukana. Vetoomukset lähetetään postitse, joten jos pyydät vetoomuksen sähköpostiisi, tarvitset tulostimen. Voimme myös lähettää vetoomuksen allekirjoitettavaksesi postitse. Voit ilmoittautua kampanjaan sähköpostitse (info@marttyyrienaani.fi) tai puhelimitse (040 5522 309 arkisin 9-15). Voit myös ilmoittautua nettisivumme yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä yksityisviestin Facebookissa. Muista kertoa yhteystietosi, minne haluat vetoomuksen lähetettävän.

Lähteet: Morning Star News, Christian Solidarity Worldwide, International Christian Concern, Jubilee Campaign

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print