Pakistanissa noin 300 pastoria, pyhäkoulunopettajaa ja hyväntekeväisyysjärjestöä on saanut Kansalliselta tiedustelupalvelulta haasteen liittyen epäilyihin heidän saamistaan varoista ja niiden käytöstä. Tämä on aiheuttanut huolta ja epävarmuutta uskovien parissa.
Faisalabadissa itsenäiset evankeliset seurakunnat valittavat häirinnästä sen jälkeen, kun Kansallinen tiedustelupalvelu (FIA) alkoi tutkia niiden rahaliikennettä maaliskuussa.
Noin 300 henkilöä, mukaan lukien pastoreita, pyhäkoulujen opettajia ja hyväntekeväisyysjärjestöjen työntekijöitä, ovat saaneet viime kuussa haasteita, paikalliset kristilliset johtajat kertovat.
Saamissaan ilmoituksissa sanotaan, että heihin kohdistuu tutkinta epäiltynä ”osallisuudesta rahanpesuun” ja että heidän tulisi henkilökohtaisesti tulla esittelemään kirjanpitonsa tiedustelupalvelun toimistoihin Faisalabadissa.
Heiltä halutaan tietää tulojen lähde, pankkitiedot, sekä viiden vuoden ajalta todistus maksetuista veroista.
Pakistanin rahanpesulaki vuodelta 2010 pyrkii torjumaan terrorismin rahoittamista. Sen mukaan rangaistus voi olla jopa 10 vuotta vankeutta ja viiden miljoonan rupian (n. 16 000 euroa) sakko.
”En ole koskaan ollut niin peloissani”
Pastori Rauf Shad kertoo, että hän ja hänen tyttärensä saivat haasteen maaliskuun 24. päivänä. Viranomaistapaamisessa häneltä kyseltiin työstään tiilentekijöiden parissa ja rakenteilla olevasta helluntaiseurakunnasta Faisalabadin Warispuran alueella, jossa asuu noin 4000 kristittyä.
”He olisivat voineet kutsua pelkästään minut, sillä olen järjestöni johtaja. Siviiliasuinen poliisi uhkasi pidättää minut ja sanoi, että poissa ollessani minun kaksi tytärtäni kutsuttaisiin sijastani”, Shad kertoi.
Pastori sanoi, että häneltä kyseltiin myös uskovilta saamistaan kolehdeista ja henkilöistä, joita hän avustaa.
”Olen ollut pastori neljä vuotta, enkä ole koskaan sinä aikana ollut niin peloissani”, hän sanoi.
Mistä on kyse?
Pakistanin uskonnollisia vähemmistöjä puolustavan kristillisen Minorities Alliance Pakistan -järjestön virkailijat kertoivat aikovansa vastustaa ”kristittyjen häirintää”.
Järjestön johtaja Akmal Bhatti kertoi Faisalabadin lehdistöklubilla huhtikuun 6. päivänä pidetyssä lehdistökonferenssissa, että he tulevat auttamaan pastoreita oikeudessa.
Bhatti oli tavannut joitakin pastoreita ja pyytänyt heitä laatimaan valituksen. Se on tarkoitus esittää Lahoren hovioikeudelle.
Jos valitus hylätään, Bhatti sanoi, ”ainoaksi vaihtoehdoksemme jää esiintyä oikeudessa syytettyinä”.
”Jotkut korruptoituneet viranomaiset metsästävät pastoreita kuin verenhimoiset sudet. Pastoreiden perheitä, mukaan lukien nuoria tyttäriä, häiritään”, Bhatti sanoi.
Bhatti sanoo Pakistanin kristittyjen olevan rauhaa rakastavia ihmisiä, joista kenelläkään ei ole osaa terrorismiin. Seurakuntien ja järjestöjen saamat vaatimattomat tulot käytetään koulujen ylläpitoon ja hädänalaisten auttamiseen.
Miksi tällainen tutkinta on päätetty nyt kohdistaa itsenäisiin evankelisiin seurakuntiin ja kristillisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin? Kysymys aiheuttaa huolta ja pelkoa pastoreiden ja yhdistysten työntekijöiden keskuudessa. Vastaavia haasteita ei ole esitetty valtavirtaa edustaville seurakunnille tai järjestöille.
Pakistanissa juuri itsenäiset seurakunnat ja pienet järjestöt ovat niitä tahoja, jotka tarjoavat apua ja koulutusta esimerkiksi köyhille kristityille tiilentekijäperheille ja toimivat siellä, missä he ovat. Myös Marttyyrien Äänen työ tiilentekijäperheiden lasten koulutuksen tukemisessa, naisten ompelukoulutuksessa ja heidän muussa avustamisessaan tapahtuu tällaisen järjestön kautta.
Lähde: UCAnews, Marttyyrien Ääni
VOM Siskot – Ompelukoulutuksen kautta uuteen elämään
Vuonna 2018 Pakistan luokiteltiin maailman kuudenneksi vaarallisimmaksi maaksi naisille. Tilanne on vielä vaarallisempi kristityille naisille, jotka ovat Pakistanissa erityisen haavoittuvassa asemassa. He joutuvat kokemaan jatkuvaa syrjintää niin uskontonsa kuin sukupuolensa
Marttyyrien Ääni Pakistanissa
Marttyyrien Äänen ryhmä, Sari, Ritva ja Petri, vierailivat aiemmin huhtikuussa Pakistanissa. Vierailut tiilitehtaalla, tiiliorjaperheiden lasten kouluissa ja tukemiemme ompelukurssien valmistujaisissa osoittivat, että Marttyyrien Äänen tuki tulee tarpeeseen ja että tuella
Pakistanilaiset Shafqat ja Shagufta: vuosien vankeudesta vapauteen – Osa 3
Pakistanilaiset Shafqat ja Shagufta tuomittiin vuonna 2014 kuolemaan jumalanpilkasta. Kahdeksan pitkän ja ankean vankeusvuoden jälkeen tuomio lopulta kumottiin. Kahdessa aiemmin julkaistussa artikkelissa (Osa 1 ja Osa 2) he kertoivat pidätyksestä,
”Orjuutta tänä päivänä – Pakistanin kristityt tiilentekijäorjat” – Marttyyrien Ääni, TV7
Suuri osa Pakistanin uskonnolliseen vähemmistöön kuuluvista kristityistä joutuu työskentelemään tiilentekijöinä. Nämä kristityt kokevat hyväksikäyttöä, sortoa ja vainoa. Asiasta keskustelemassa Ritva Huusko ja Sari Palomäki. Ohjelma on uusinta, esitetty ensimmäisen kerran
”Ompelukoulutuksen kautta uuteen elämään” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei
Kristityt pakistanilaiset naiset ovat vähemmistöön kuuluvana hyvin haavoittuvassa asemassa. He kokevat jatkuvaa syrjintää uskontonsa ja sukupuolensa takia. Naiset joutuvat työskentelemään raskaassa työssä tiilitehtailla tai kotiapulaisina rikkaiden kodeissa, jossa ovat jatkuvasti
”Pakistanin tiilentekijälapsille tulevaisuuden toivoa” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei
Marttyyrien Ääni vieraili Pakistanissa huhtikuussa. Yhtenä vierailukohteena oli köyhät kristityt tiilentekijäkylät, joiden asukkaita Marttyyrien Ääni on tukenut jo usean vuoden ajan. Tiilentekijälapsille on perustettu kyläkoulu, jossa he oppivat lukemaan ja