Your Cart

Pakistanilainen kristitty mies tapettu kiistan yhteydessä

Vihainen ja kostonhaluinen väkijoukko on jälleen johtanut yhden pakistanilaiskristityn kuolemaan.

Pakistanin poliisin kerrotaan kirjanneen rikosilmoitus murhasta 150-200 muslimia vastaan sen jälkeen, kun kristitty mies, Pervez Masih, tapettiin maanantaina 14. helmikuuta Lahoressa.

Noin kolmekymmentävuotias Pervez Masih omisti videopelisalin Lahoressa kristittyjen asuinalueella, jonka naapurissa on muslimien asuinalue.

Sunnuntai-iltana neljä muslimimiestä saapui päihtyneinä pelisaliin ja ryhtyi häiriköimään siellä olleita. He huutelivat kristityille herjauksia ja riistivät omaan käyttöönsä pelin, jota kolme kristittyä nuorta miestä oli pelaamassa, ja josta he olivat maksaneet. Seurueiden välille syntyi riita. Muslimit kutsuivat apujoukkoja, ja pian paikalla oli 20 muuta muslimimiestä, jotka hakkasivat kristityt nuorukaiset. Musliminuoret poistuivat piestyään heidät pahanpäiväisesti, mutta uhkasivat uusilla väkivallanteoilla, jos kristityt ikinä enää rohkenisivat vastustaa muslimeja.

Sobil Masih (22), Yashua Masih (23) ja Amoos Masih (23) jouduttiin viemään sairaalaan. Poliisit huomasivat nuorten vammat ja kysyivät, mitä oli tapahtunut. Sen jälkeen he kirjasivat rikosilmoituksen hyökkääjiä vastaan.

Seuraavana päivänä poliisit olivat yhteydessä pahoinpitelyihin syyllistyneihin musliminuoriin, joten he saivat tietää rikosilmoituksesta. He keräsivät noin 150-200 nuoren muslimimiehen joukon. Yhdessä he marssivat kristittyjen asuinalueen läpi saapuen pelisalille aamuyhdeksältä.

Sieltä he löysivät Sobilin, Yashuan ja Amoosin ja uhkasivat tappaa heidät siitä hyvästä, että he olivat tehneet rikosilmoituksen.

Pervez oli samaan aikaan aamiaisella pelisalin yläkerrassa sijaitsevassa kodissaan. Hän kuuli mekkalan ja meni katsomaan, mitä tapahtuu. Hän pyysi joukkiota, etteivät he käyttäisi niin rumaa kieltä naisten ja lasten kuullen.

”Emme anna teidän säilyttää henkeänne, koska vastustitte muslimeja. Teillä ei ole oikeutta edes pestä jalkojamme”, huusi edellisiltaisen joukkion johtajana esiintynyt Raja Yusaf.

Kaksi muuta nuorta miestä tarttui Pervezin käsivarsiin pidellen häntä kiinni. Yksi muslimeista alkoi ampua ilmaan, jotta kristityt pysyisivät etäällä. Sen jälkeen Soni-niminen nuorukainen iski Perveziä takaapäin tiilellä päähän. Pervez tuupertui välittömästi maahan. Nähtyään, että Pervez jäi makaamaan liikkumattomana, joukkio hajaantui ja pakeni paikalta.

Metelin kuullut Pervezin sisko ja perheen äiti laskeutuivat alas katsomaan mitä tapahtui. Nähdessään Pervezin makaamassa maassa verilammikossa he huusivat apua, ja Rebeccan 15-vuotias poika Ashish kiiruhti paikalle. Yhdessä he saivat siirrettyä Pervezin riksaan ja vietyä sairaalaan, mutta perille päästyään heille kerrottiin, että Pervez oli jo kuollut.

Pervez haudattiin seuraavana päivänä suuren surijajoukon saattelemana.

Pervez oli kahdeksanlapsisen perheen ainoa poika ja elättäjä.

Alueelle on määrätty runsaasti poliiseja varmistamaan, että tilanne pysyy hallinnassa ja rauhallisena.

Vain muutamaa päivää aikaisemmin, 12. helmikuuta, väkijoukko kivitti kuoliaaksi mielenterveysongelmista kärsineen muslimimiehen, jonka väitettiin polttaneen Koraani.

Tämän johdosta Pakistanin pääministeri Imran Khan twiittasi, että hänen hallinnollaan on nollatoleranssi oikeuden omiin käsiin ottamisen suhteen. Hän sanoi, että syylliset joutuisivat teostaan vastuuseen.

Lähteet: Barnabas Fund, BACA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print