Your Cart

Pakistan – Sargodhassa pahoinpidelty kristitty kuollut

5.6.2024

Sargodhan kaupungissa lauantaina 25. toukokuuta valheellisesti jumalanpilkasta syytettynä pahoinpidelty 74-vuotias Nazeer Masih on kuollut sairaalassa vammoihinsa.

Nazeer Masih Gill menehtyi vammoihinsa sairaalassa 3. kesäkuuta. Kuva: Morning Star News

Nazeer Masih Gillin poika, Sultan Gill, kertoo, että hänen isänsä kuoli maanantaina 3. kesäkuuta rawalbindiläisessä sotilassairaalassa, jonne hänet oli turvallisuussyistä siirretty.

”Lääkärit leikkasivat hänet kahdesti, mutta vaikka hänen aivoistaan poistettiin luunsiruja, hän oli hengenvaarassa, eikä selvinnyt”, Sultan Gill kertoo.

Moskeijan kuulutusten yllyttämä raivostunut muslimijoukko, myös naisia ja lapsia, hyökkäsi Nazeer Masihin kimppuun, kun häntä syytettiin Koraanin sivujen polttamisesta. Nazeeria heiteltiin tiilillä ja kivillä, hakattiin kepeillä ja potkittiin, kun hän makasi verta vuotavana maassa.

Poliisit yrittivät tulla väliin siinä onnistumatta, ja Nazeerille aiheutui kallonmurtumia ja verenpurkaumia aivoihin. Väkijoukko vahingoitti myös häntä noutamaan tullutta ambulanssia.

Sureva Sultan Gill kertoi isänsä olleen yli 30 vuotta töissä Arabiemiraateissa, mistä hän palasi 25 vuotta sitten Pakistaniin perustamaan säästöillään kenkätehtaan.

Sultan Gill kertoo, että 11 hänen perheensä jäsentä, isä, äiti, vaimo, kolme lasta ja vanhimman veljen viisi lasta, olivat kotona hyökkäyksen alkaessa.

”Kello oli noin kuusi aamulla, kun kuulimme huutoja ulkoa porttimme takaa”, hän kertoi. ”Kun menin ulos ottamaan asiasta selvää, näin siellä noin 20-30 muslimia, jotka väittivät isäni polttaneen Koraanin sivuja. Yritin liennytellä heitä ja pyysin isäni puolesta anteeksi, jos hän oli tehnyt jotain väärin, mutta he eivät kuunnelleet.”

Poliisit saapuivat pian ja sanoivat väkijoukolle vievänsä isäni mukanaan.

”Sillä välin väkijoukko oli kasvanut satoihin henkilöihin, ja heti kun poliisit toivat perheeni ulos, jotkut heistä sieppasivat isäni poliiseilta ja alkoivat pahoinpidellä häntä”, Sultan Gill kertoo. ”Yritin pelastaa hänet, mutta poliisit sanoivat koko perheeni hengen olevan vaarassa, ja että meidät oli tarpeen viedä turvaan. He vakuuttivat minulle, että he pelastaisivat isäni väkijoukolta, jolloin suostuin lähtemään, mutta he eivät onnistuneet pelastamaan häntä ajoissa.”

Sultan Gill kertoo poliisien vieneen heidät valtion turvataloon, josta ainoastaan hän sai käydä isänsä luona sairaalassa.

Isän kuollessa perhe oli edelleen turvatalossa.

”Meille on sanottu, että emme voi vielä palata kotiin”, Sultan Gill kertoo. ”Koko tapaus on kuitenkin ollut meille niin traumaattinen, että en usko meidän koskaan pystyvän jatkamaan elämäämme siellä.”

Hän ei myöskään usko heidän voivan jatkaa liiketoimintaansa kotikaupungissaan, vaikka poliisit ovat vakuuttaneet toisin. ”Yrityksemme kukoisti, ja se teki joistakin muslimeista kateellisia”, hän sanoi. ”Meitä on syytetty valheellisesti useita kertoja, ja olemme rohkeasti kohdanneet syytteet, mutta nyt he valjastivat uskonnon avukseen vainotakseen meitä.”

Nazeer Masih haudattiin myöhemmin kuolinpäivänään kotikaupungissaan perheensä ja yli satahenkisen saattoväen läsnä ollessa.

Rukoillaan Nazeer Masihin surevan ja traumatisoituneen perheen puolesta!

Lähde: Morning Star News

Marttyyrien Äänen työ Pakistanissa:

  • Kristittyjen tiilentekijäkylien lasten koulujen tuki.
  • Ompelukoulu naisille, tämä on erityinen VOM Siskot -projektimme. Puolen vuoden kurssin jälkeen valmistuvat naiset saavat oman ompelukoneen, Raamatun, ja usein kortin suomalaiselta työn tukijalta. Koulusta saamillaan opeilla ja omalla ompelukoneellaan he voivat aloittaa oman pienyrityksen perheensä elatukseksi.
  • Joidenkin tiiliorjaperheiden velkojen maksu ja varoja uuden elämän aloittamiseen.
  • Apua Pakistanista pakenemaan joutuneille ruokaan, lääkkeisiin, vuokraan.
  • Tarvittaessa hätäapua väkivaltaisten hyökkäysten kohteiksi joutuneille kristityille.
    • Lahjoitusviite ompelukoululle 871 378
    • Yleinen Pakistan-lahjoitusviite 871 307

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia.  Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit tuhottiin. Pastori Rizwan kertoo tässä Sari Palomäen haastattelussa järkyttävistä tapahtumista. Ohjelma on uusinta.

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa. Ohjelma kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa.

Pakistanin kristityt: ”Herra, kuinka kauan vielä?”

Aiemmin tällä viikolla kerroimme Sargodhan tapahtumista, missä väkijoukko hakkasi iäkkään kristityn miehen kriittiseen tilaan, tuhosi hänen kotinsa ja kenkätehtaansa, ja jolla nyt on vastassaan jumalanpilkkasyytteet. Kaikki tämä kateuden tähden. Naapuri ei voinut hyväksyä, että hänen silmissään vähempiarvoinen kristitty menestyy paremmin kuin hän.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa Pakistanin kristittyjä äskettäin kohdannut vääryys.

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print