Your Cart

Pakistanissa kotiapulaisina työskennelleet siskokset pakkokäännytetty ja siepattu

Pakistanissa kotiapulaisina työskennelleet siskokset pakkokäännytetty ja siepattu

Anum Mansoor (vasemmalla) ja hänen siskonsa Maham. Kuva: Morning Star News

Kaksi nuorta kristittyä siskosta kotiapulaisiksi palkanneet muslimityönantajat ovat pakkokäännyttäneet heidät islamiin, eivätkä salli sukulaisten tavata heitä.

Maham Manzoor (18) ja Anum Manzoor (20) palkattiin kotiapulaisiksi kahden muslimiperheen koteihin Lahoressa. Kumpikin heistä asui omien työnantajiensa luona.

”Sekä Anum että Maham on pakkokäännytetty ja heistä on tehty orjia. Valitettavasti poliisit ja oikeuslaitos ovat antaneet tämän tapahtua”, kertoo Nasreen Bibi, nuorten naisten täti.

Bibistä ja hänen miehestään tuli siskosten huoltajia viisi vuotta sitten, kun Bibin veli kuoli, ja tyttöjen äiti hylkäsi heidät. Kaksi vuotta sitten Bibi löysi heille kotiapulaisen töitä kahdesta muslimikodista, sillä hänen oma palkkansa kotiapulaisen työstä ei riittänyt heidän kaikkien elättämiseksi.

”Kumpikaan heistä ei koskaan sanonut mitään islamiin kääntymiseen viittaavaa”, Bibi kertoo.

Joulukuun 7. päivänä Anum kertoi tädilleen odottavansa innolla joulua, ja Bibi oli suunnitellut vievänsä siskokset seuraavana päivänä ostoksille hankkiakseen heille jouluksi uudet vaatteet. Mutta kun Bibi seuraavana päivänä meni noutamaan Mahamia talosta, jossa hän oli töissä, hän joutui soittamaan ovikelloa lähes tunnin, eikä kukaan tullut avaamaan.

”Oli selvää, että he halusivat minun menevän pois”, Bibi sanoi. ”Aavistin jotain olevan vialla. Aloin hakata porttia kivellä ja huutaa perheen nimeä keuhkojeni pohjasta. Aiheuttamani mekkala pakotti heidät avaamaan portin ja päästämään minut sisään.”

Mahamin työnantajat, Muhammad Asim ja hänen vaimonsa Asma, eivät antaneet Bibin nähdä Mahamia. He kertoivat Mahamin kääntyneen islamiin, ja että hän ei halunnut tavata tätiään.

”Heidän sanansa iskivät minuun kuin salama”, Bibi kertoo. ”Olin huolissani Mahamin hyvinvoinnista, joten vaadin, että hänet tuotaisiin huoneeseen. Pariskunta ei suostunut antamaan periksi, vaan uhkasi soittaa poliisit paikalle, jos en poistuisi.”

Bibi ei suostunut lähtemään, joten Asim kutsui poliisit, jotka saapuivatkin pian. Bibi kertoi heille pariskunnan estävän häntä näkemästä veljentytärtään. Asim ja hänen vaimonsa puolestaan väittivät Mahamin kääntyneen islamiin, jolloin poliisi määräsi hänet tuotavaksi heidän luokseen.

”Maham oli silminnähden ahdistunut, kun Asma toi hänet huoneeseen”, Bibi sanoo. ”Poliisi kysyi Mahamilta, oliko tämä kääntynyt islamiin ja Maham nyökkäsi, mutta näin selvästi pelon hänen katseessaan. Anoin saada puhua veljentyttärelleni kahden kesken, mutta poliisi kirosi minua, määräsi minut poistumaan talosta ja kielsi ottamasta asiaa uudelleen puheeksi.”

Pakistanissa siepatuille kristityille tytöille ja nuorille naisille sanotaan usein, että heidät tai heidän perheenjäseniään tapetaan, jos he eivät sano kääntyneensä islamiin omasta tahdostaan.

Tämän jälkeen Bibi sai puhelun Anumin työnantajalta, Muhammad Azmatilta, joka on Mahamin työnantajan sukulainen.

”Azmat käski minua unohtamaan veljentyttäreni, sillä he molemmat olivat nyt muslimeja”, Bibi kertoo. ”Hän varoitti minua myös saapumasta hänen talolleen ja uhkasi minun mätänevän vankilassa, jos en tottelisi. En voinut uskoa kuulemaani. Molemmat veljentyttäreni olivat siepattuina uskonnon nimissä, enkä minä voinut tehdä mitään heidän hyväkseen.”

Bibin perhe anoi poliiseja auttamaan veljentytärten vapauttamisessa. Poliisit toimivat hitaasti, mutta lopulta 15. joulukuuta he toivat siskokset ja heidän työnantajansa oikeuden eteen.

”Toivoimme, että oikeus huomioisi olosuhteet, joissa väitetty islamiin kääntyminen oli tapahtunut. Meidän kauhuksemme oikeus kuitenkin sivuutti pyyntömme ja määräsi siskokset takaisin työnantajiensa haltuun”, Bibi suree.

Marttyyrien Ääni tukee Pakistanissa Anumin ja Mahamin kaltaisille kristityille naisille tarkoitettua ompelukoulua. Puolivuotisen koulutuksen jälkeen naiset saavat oman ompelukoneen, ja oppimiaan taitoja hyödyntäen he voivat näin ryhtyä ansaitsemaan perheelleen tuloja turvallisessa ympäristössä.

Lähde: Morning Star News

Kuuntele ohesta tukemaamme ompelukoulutusta käsittelevä Marttyyrien Ääni -radio-ohjelma.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print