Your Cart

Pakistan – Kristitylle kuolemantuomio jumalanpilkasta

Pakistan – Kristitylle kuolemantuomio jumalanpilkasta

Asif Pervaiz oikealla, keskellä hänen asianajajansa Saif-ul Malook. Kuva: Morning Star News

Lahoren kaupungissa toimiva käräjäoikeus on tiistaina 8. syyskuuta tuominnut kristityn miehen kuolemaan. Hänen syytettiin lähettäneen herjaavia tekstiviestejä islaminuskoiselle työtoverilleen seitsemän vuotta sitten.

Neljän lapsen isä, 37-vuotias Asif Pervaiz, on ollut vangittuna jo seitsemän vuotta sen jälkeen, kun hänen työtoverinsa vaatetehtaalla syytti häntä lokakuussa 2013 herjaavien tekstiviestien lähettämisestä puhelimeensa.

Pervaizia syytettiin jumalanpilkkalakien kohtien 295-A, 295-B ja 295-C nojalla, joista viimeisin, profeetta Muhammedin pilkkaaminen, on automaattisesti kuolemantuomiolla rangaistava rikos. Oikeus määräsi, että Pervaiz joutuisi ensin kärsimään kolme vuotta vankilassa ”puhelimen väärinkäytöstä”, maksamaan sakkoa 50.000 Pakistanin rupiaa (noin 260 euroa) ja sen jälkeen ”hirtettäväksi kaulastaan kuolemaansa saakka”.

Pervaizia edustaa Saif-ul Malook, sama asianajaja, joka edusti menestyksekkäästi Asia Bibiä.

Pervaiz kertoo, että häntä alettiin syyttää sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt kääntymästä islamiin.  Malookin mukaan syyttäjän todisteet olivat niin heikot, että hän ei kykene ymmärtämään, miten tuomari saattoi tuomita Pervaizin kuolemaan.

Tuomiosta valitetaan välittömästi Lahoren hovioikeuteen. ”On traagista, että Pervaiz on jo viettänyt seitsemän vuotta vankilassa, ja Jumala yksin tietää, kuinka monta vuotta hän vielä joutuu olemaan vangittuna, ennen kuin hovioikeus ottaa hänen valituksensa käsittelyyn”, Malook kertoo. ”Jumalanpilkkatapauksissa pahinta on, että syytetty viruu vankilassa vuosia ennen kuin hänet todistetaan lopulta syyttömäksi.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print