Your Cart

”Nigeriassa ei voi julistaa evankeliumia ilman kuolonuhreja”

Ilmoitus pastori Ezra Shamakin hautajaisista. Kuva: Morning Star News

Rukoile pastori Moses Dikko Usmanin puolesta, joka siepattiin Pohjois-Nigeriassa viime viikolla. Sieppauksia tapahtuu Nigeriassa nyt yhä enemmän.

Islamistit sieppasivat ECWA-seurakunnan (Evangelical Church Winning All) pastori Mosesin Kadunan osavaltiossa viime maanantaina.

Hänen sieppauksensa oli yksi monista pastoreiden sieppauksista ja murhista, joita tänä vuonna on tapahtunut. ECWA:n laatimassa raportissa kerrotaan, että tämän vuoden aikana pelkästään heidän seurakunnastaan kuusi pastoria on tapettu ja 27 seurakuntalaista siepattu.

James Saleh, ECWA:n lähetysseuran koordinaattori kertoo, että yksi murhatuista pastoreista oli Ezra Shamaki, seurakunnan lähetti, joka tapettiin 21. kesäkuuta tapahtuneessa hyökkäyksessä. Samassa yhteydessä hänen vaimonsa siepattiin, ja hän on yhä sieppaajien hallussa.

Lisäksi tuolloin siepattiin 15 muuta naista ja 5 miestä.

Heinäkuussa terroristit tappoivat pastori Adamu Buban niin ikään Kadunan osavaltiossa. Pastori oli naimisissa ja hänellä oli seitsemän lasta.

”Evankeliumin julistaminen merkitsee meille kuolemaa. Turvallisuus tarkoittaisi, että evankeliumi jäisi kertomatta”, pastori Mac Philips ECWA:sta sanoo. ”Se on valinta, jonka me kaikki teemme – me valitsemme ensimmäisen. Evankeliumia ei Nigeriassa voi julistaa ilman kuolonuhreja. Henkemme ovat yhä suuremmassa vaarassa, mutta mikään ei ole sen arvokkaampaa kuin kertoa evankeliumia ilman Kristusta kuolevalle maailmalle.”

Tilastot todistavat väkivallasta

Uusi tilasto vuodelta 2021 osoittaa, että Nigerian kristityt kuolevat islamistien hyökkäyksissä 7,8 kertaa todennäköisemmin kuin muslimit.

Afrikan uskonnonvapautta tarkkailevan ORFA:n (Observatory for Religious Freedom in Africa) keräämät tiedot osoittavat, että väitteet siitä että väkivalta johtuisi ilmastonmuutoksesta, menneistä kaunoista tai rikollisuudesta, eivät pidä paikkaansa.

Vuodesta 2020 vuoteen 2021 sieppauksia, sekä kristittyjen että muslimien, tapahtui 20 prosenttia enemmän. Siepatuksi kristitty joutui tuona aikana 4,1 kertaa useammin kuin muslimi.

Vuonna 2020 ainakin 1240 ihmistä siepattiin Nigeriassa, mutta viime vuonna sieppausten määrä oli jo 3167, eikä tämä vuosi näytä tuovan helpotusta.

Nigerian kristityt tarvitsevat tukemme ja rukouksemme!

Lähteet: Morning Star News, Christian Today, ICC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print