Your Cart

Nigerian viranomaiset: ”Nigeriassa ei vainota kristittyjä”

Tämä kristitty nainen menetti miehensä terroristien käsissä.

Nigerian tiedotus- ja kulttuuriministeri Alhaji Lai Mohammed on heinäkuun 4. päivänä antamassaan lausunnossa kiistänyt, että Nigeriassa vainottaisiin kristittyjä. Lausunto oli vastaus Yhdysvaltain senaattoreille, jotka olivat vaatineet Nigerian lisäämistä uudelleen tarkkailtavien maiden listalle maan  uskonnonvapaustilanteen vuoksi.

Mohammed sanoi haastattelussa, että Nigerian kristittyjen uskonnonvapautta koskevat huolet perustuvat valheille ja uskonnollista tilannetta koskeville väärinymmärryksille. Hän painotti, että Nigeriassa ei ole lakeja, jotka sallisivat uskonnollisten oikeuksien rikkomisen ja että ”ei ole totta, että Nigeriassa vainottaisiin ketään uskonsa vuoksi”.

Nigeriassa kasvavaan turvattomuuteen viitaten Mohammed sanoi: ”Meillä on rikollisuutta ja rikollisille uskonnolla ei ole merkitystä.” Hän jatkoi: ”Jos tilastoihin katsotaan, voin varmuudella sanoa, että näiden rikollisten uhreina on ollut yhtä paljon muslimeja kuin kristittyjä.” Hän sanoi, että hänen tietämyksensä mukaan vain Länsi-Afrikan provinssin islamilainen valtio (ISWAP) kohdistaa iskujaan nimenomaan kristittyjä vastaan.

Lopuksi hän väitti, että jotkin järjestöt levittävät tarkoituksella valheellista tietoa, saadakseen ulkomailta varoja.

Vain osa totuutta

Boko Haramin tuhoama kirkko Pohjois-Nigeriassa.

On totta, että Boko Haram ja siitä irtaantunut ISWAP suorittavat terrori-iskuja myös muslimeja vastaan, joiden he katsovat elävän liian epäislamilaista elämää. Iskuja on tehty esimerkiksi urheilutapahtumiin ja baareihin.

Ministeriltä kuitenkin jäi huomioimatta fulanien tekemät hyökkäykset kristittyjen kyliin sekä kyliin, joissa kristittyjä on paljon. Miten muutoin kuin uskonnolla on selitettävissä se, että näissä hyökkäyksissä siepataan ja tapetaan vain kristittyjä, sekä tuhotaan ainoastaan kristittyjen omaisuutta ja kirkkoja, mutta ei muslimien koteja tai moskeijoita. Fulanien hyökkäyksissä kuolee tätä nykyä enemmän kristittyjä kuin Boko Haramin tai ISWAP:in iskuissa.

Niin ikään voidaan sanoa, että pääsääntöisesti Nigerian viranomaiset eivät vainoa kristittyjä. Toisaalta, viranomaiset eivät myöskään aktiivisesti suojele tai puolusta kristittyjä, mistä fulanien hyökkäysten kiistäminen ja vähättely on yksi osoitus. Fulanien hyökätessä kristityt joutuvat yleensä turhaan odottamaan, että armeija tai poliisit tulisivat heidän avukseen – siinäkin tapauksessa, että viranomaisia on jo etukäteen varoitettu. Hyökkäysten jälkeen syyllisiä ei etsitä eikä rangaista.

Rukoilethan loppua Nigerian kristittyjen vainolle, ja että viranomaiset myöntäisivät todellisuuden ja kantaisivat vastuunsa koko kansan, myös kristittyjen, suojelijoina.

Lähteet: Marttyyrien Äänen lähteet, ICC, DailyPost

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print