Your Cart

Nigerian kristityt: ”Rukoilkaa puolestamme!”

Keski- ja Pohjois-Nigeriassa asuvat kristityt ovat jatkuvasti verisen ja hellittämättömän väkivallan uhreja. Nykyisin hyökkääjät ovat useimmiten fulani-militantteja.

Uutisia hyökkäyksistä kristittyjen kyliin saapuu viikoittain ja vaino tuntuu vain kiihtyvän. Kristityt kärsivät, mutta Nigerian viranomaiset näyttävät olevan kyvyttömiä torjumaan sitä, ja joskus jopa edesauttavat sitä. Kärsivät kristityt vastaavat rakkaudella ja anteeksiannolla.

Jude Gudugudu, joka menetti vaimonsa fulanien hyökkäyksessä toukokuussa 2021 ja loukkaantui itse vakavasti, kertoo antaneensa anteeksi.

”Olimme nukkumassa, kun fulanit saapuivat. Herätessäni totesin, että he olivat piirittäneet kotimme ja alkoivat ampua meitä kohti.”

“Nousimme vuoteesta ja yritimme peittää ikkunan, jotta he eivät näkisi meitä. Sitten yritimme kyyristellä nurkassa, mutta he jatkoivat ampumista, surmaten vaimoni. He jatkoivat ampumista ja osuivat ensin minua jalkaan, sitten selkääni. Neljäs luoti osui suoraan oikeaan silmääni.”  

“He luulivat, että kuolin, ja poistuivat. Turvallisuusjoukot saapuivat ja veivät minut sairaalaan. Kylästäni kuoli tuolloin kahdeksan ihmistä.”

Vaimonsa menetyksestä ja omista vammoistaan huolimatta hän ei ole katkera.

”Minä annan heille anteeksi. Jos Jumala voi antaa anteeksi, mikä minä olen, etten antaisi?”

Jude pyytää rukoilemaan omasta ja yhteisönsä puolesta. ”Ehkä rukoukset koskettavat fulanien sydämiä”, hän sanoo.

Fulanit hyökkäsivät myös Ladi Chohun kotikylään. ”Olimme kodeissamme, kun hyökkäys alkoi, ja ihmiset ryntäsivät pakoon. Suurin osa meistä pakeni kaupunkeihin. Siellä ollessamme he ryöstivät ja polttivat kotimme. Meidän kaikkien kodit poltettiin.”

”Palasimme hyökkäyksen jälkeen katsomaan, olisivatko kodit korjattavissa, mutta eivät ne olleet. Kaikki oli poltettu. Menetimme kaikki rahamme, kaiken.”

”Sitten tuli sade ja tuhosi loputkin.”

”Emme tiedä, mitä fulanit tulevaisuudessa voivat tehdä, mutta me, kristityt, haluamme tämän loppuvan. Olemme halukkaita elämään rauhassa heidän kanssaan. Luotamme Jumalaan, että he eivät pysty hyökkäämään kimppuumme uudelleen.”

”Haluaisin pyytää teitä rukoilemaan puolestamme, että tapahtunut ei toistuisi. Rukoile, että Jumala antaisi meille takaisin sen, mitä olemme menettäneet”, Ladi pyytää.

Lähde: Release International (Iso-Britannian Marttyyrien Ääni)

Nigerian kristityt: ”Rukoilkaa puolestamme!”

Keski- ja Pohjois-Nigeriassa asuvat kristityt ovat jatkuvasti verisen ja hellittämättömän väkivallan uhreja. Nykyisin hyökkääjät ovat useimmiten fulani-militantteja. Uutisia hyökkäyksistä kristittyjen kyliin saapuu viikoittain ja vaino tuntuu vain kiihtyvän. Kristityt kärsivät,

Lue lisää »

”Koulu joukkohaudan vieressä” – Marttyyrien Ääni, TV7

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili pienessä Dogo Nahawan kylässä Nigeriassa, joka on ollut Boko Haramin terroristijärjestön kohteena. Kymmenen vuotta sitten kylässä surmattiin yli 500 kristittyä ja lukuisat lapset jäivät orvoiksi. Tässä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print