Your Cart

Nigeria – Rakkaus puhuttelee

Aliyu syntyi muslimiperheeseen Pohjois-Nigerian Nigerin osavaltiossa, joka on enimmäkseen islaminuskoista aluetta. Kun hänen perheensä sai selville, että hän oli kääntynyt kristinuskoon, he lukitsivat hänet kotiin ja yrittivät pakottaa hänet palaamaan islamiin. Jonkin ajan kuluttua Aliyu pääsi pakoon.

Hän pääsi turvaan pastorin avulla ja lopulta hänet tuotiin Marttyyrien Äänen yhteistyökumppanin, Christian Faith Ministriesin yhteyteen oppimaan lisää uskostaan.

Opetuslapsetuskoulutus tarjoaa turvapaikan äskettäin kristinuskoon kääntyneille. Suurin osa heistä, kuten Aliyu, ovat perheittensä torjumia entisiä muslimeja ja vaarassa joutua heidän surmaamikseen ”petoksensa” tähden.

Aliyu opiskeli koulutusohjelmassa vuoden ajan. Siihen kuului myös majoitus ja täysi ylläpito, koulutus ja terveydenhuolto. Koulutuksen ansiosta hän sai tukevan raamatullisen pohjan elämälleen.

Kouluvuotensa loppuun mennessä Aliyu oli vakuuttunut, että Jumala kutsui häntä viemään evankeliumia heille, jotka eivät olleet sitä koskaan kuulleet. Niinpä hän haki ja hän sai täyden stipendin lähetyskouluun. Aliyu rakasti opiskeluvuosiaan, mutta toivoi silti perheensä kuulevan evankeliumin. Kolme vuotta pakonsa jälkeen Aliyu päätti matkustaa Nigerin osavaltioon tapaamaan perhettään.

Häntä ei otettu hyvin vastaan. Kun perhe kuuli, että Aliyu oli opiskellut Raamattua viimeiset kolme vuotta, he suuttuivat toden teolla. Pian kotiinpaluun jälkeen Aliyun nuorempi sisko varoitti häntä, että sukulaiset suunnittelivat hänen surmaamistaan. Niinpä syvästi pettynyt Aliyu joutui pakenemaan toisen kerran.

Aliyu palasi järjestön luo uudelleen. Nyt hän halusi enemmän kuin koskaan oppia kaiken mahdollisen ja olla mahdollisimman hyvin valmistautunut viemään evankeliumia muslimeille. Hän haki ja hänet hyväksyttiin tutkinto-opiskelijaksi. Se tiesi kahden vuoden lisäopintoja.

Kahden vuoden kuluttua Aliyu anoi mukaan järjestön evankeliointiryhmään, perustamaan seurakuntia syrjäisiin muslimi- ja pakanakyliin. Muiden tiimin jäsenten kanssa hän auttoi perustamaan uudelle alueelle ensimmäisen lähetysaseman. Kolmen vuoden pioneerityön jälkeen sinne perustettiin seurakunta. Seurakunnasta huolehtii nyt toinen samasta lähetysopistosta valmistunut, ja evankeliointiryhmä on siirtynyt toisaalle aloittamaan jälleen alusta.

Aika ajoin Aliyu yritti ottaa yhteyttä perheeseensä, mutta hänet torjuttiin aina. Joulukuussa 2020 hän meni naimisiin, mutta perhe ei halunnut nähdä häntä tai hänen vaimoaan.

Tämän vuoden helmikuussa hän kuuli kotikylässään asuvalta naapurilta, että hänen äitinsä oli hyvin sairas, eikä selviytyisi ilman leikkausta. Perheellä ei kuitenkaan ollut siihen varaa. Aliyullakaan ei ollut rahaa maksaa leikkausta, joten hän pyysi apua järjestön johdolta.

Järjestö lupautui maksamaan leikkauksen, ja Aliyu matkusti kotikyläänsä kertomaan perheelleen hyvät uutiset.

Perhe suostui ottamaan avun vastaan, ja Aliyu vei äitinsä Abujan yliopistolliseen sairaalaan, joka sijaitsee hyvin lähellä järjestön lastenkotia ja rukoushuonetta.

Koko seurakunta auttoi ja tuki Aliyua ja hänen vaimoaan heidän huolehtiessa Aliyun äidistä sairaalassa. Leikkauksen jälkeen äiti majoitettiin lastenkodin tiloihin, kunnes hän oli kuntoutunut tarpeeksi voidakseen matkustaa takaisin kotiin.

Aliyun perhe oli ihmeissään. Seitsemän vuotta he olivat torjuneet hänet ja yrittäneet tappaa hänet kahdesti. Aliyu kohteli heitä kuitenkin rakastavasti ja huolehti äidistään hädän hetkellä. Perhe ei ollut tiennyt, että sellaista rakkautta on olemassa.

Perhe on nyt tehnyt sovun Aliyun kanssa. He tietävät, että Aliyun heitä kohtaan osoittama rakkaus on aitoa, rakkautta, jota he eivät ansainneet. Nyt he ovat valmiit kuulemaan, mitä Aliyu haluaa kertoa heille Jeesuksesta.

Rukoile Nigerian etulinjan evankelistojen puolesta, sekä heidän puolestaan, jotka ovat joutuneet luopumaan perheistään seuratakseen Kristusta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print