Your Cart

32 siepattua opiskelijaa vapautettu Nigeriassa

Isä rukoilee sieppaajien koulun muuriin tekemän aukon edessä lapsensa puolesta. Kuva: Morning Star News

Nigerian Kadunan osavaltiossa kristillisestä sisäoppilaitoksesta lähes kolme viikkoa sitten siepatuista opiskelijoista 28 on vapautettu viime sunnuntaina, 25. heinäkuuta, ja neljä lisää maanantaina.

Aseistautuneet hyökkääjät sieppasivat yli 120 opiskelijaa Bethel Baptist -lukiosta aamuyöllä 5. heinäkuuta.

”Jumala on vastannut rukouksiimme”, sanoi koulun johtaja ja Kadunan baptistikonferenssin puheenjohtaja, pastori Ishaya Jangado koululle kerääntyneille perheille.

Vanhempia, joiden lapset ovat yhä sieppaajien hallussa, hän kehotti pysymään rauhallisina ja sanoi, että sieppaajat olivat sanoneet vapauttavansa myös loput opiskelijat.

Tiedot siitä, maksettiinko sieppaajille lunnaita, vaihtelevat.

Kadunan kristillisen yhdistyksen puheenjohtaja, pastori Joseph Hayab, jonka oma poika pääsi täpärästi sieppaajilta pakoon, kertoi 83 opiskelijan olevan yhä sieppaajien hallussa.

Hän kertoi viiden opiskelijan paenneen 21. heinäkuuta, kun heidät lähetettiin keräämään polttopuita. Kolme heistä pääsi omin avuin koululle, ja poliisit löysivät kaksi muuta harhailemasta metsässä.

Yksi opiskelija oli vapautettu kaksi viikkoa sitten terveydentilansa vuoksi. Vapautettu poika kertoi sieppaajien kohdelleen heitä hyvin, sillä joukon johtaja oli kieltänyt kumppaneitaan ahdistelemasta tai kohtelemasta siepattuja huonosti. Heidän oli sallittu myös laulaa ja rukoilla yhdessä.

Kiitos Jumalalle näiden nuorten pääsystä takaisin perheidensä pariin, ja siitä, että siepattuja kerrotaan kohdeltavan hyvin. Rukoillaan, että loputkin siepatut pääsevät vapaiksi.

Lähde: Barnabas Fund, NAN

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print