Your Cart

Nigeria: ”Missään ei enää ole turvallista”

Fulanien jäljiltä kylät ovat raunioina ja viljelykset tuhottuina. Tämä koti poltettiin äskettäin.

Jatkuvat fulanien hyökkäykset Nigerian pohjois- ja keskiosissa ovat johtaneet tuhansien kristittyjen kuolemiin ja sieppauksiin tänä vuonna. ”Missään ei ole enää turvallista sillä alueella”, etulinjan työntekijä kertoo. ”Fulanit tappavat ihmisiä. He eivät ole turvassa kodeissaankaan.”

Lähes kaikki fulanien hyökkäyksistä kärsivillä alueilla asuvat kristityt ovat menettäneet rakkaitaan. Kokonaisia seurakuntia on joutunut pakenemaan, ja tuhannet kristityt asuvat maansisäisille pakolaisille tarkoitetuilla pakolaisleireillä. Toisinaan ruoan löytäminen on vaikeaa, sillä fulanit ovat vallanneet kyliä ja ottaneet haltuunsa kristittyjen viljelysmaat tai tuhonneet viljelykset.

Islamistien hyökkäysten lisäksi Nigerian kristityt tulevat myös viranomaisten torjumiksi sen sijaan, että saisivat heiltä tarvitsemaansa apua. ”Poliisit ja armeija, joiden tulisi suojella ihmishenkiä ja omaisuutta, lähtevät tiehensä tai kieltäytyvät saapumasta, kun kristityt huutavat heitä apuun”, etulinjan työntekijä sanoo. ”Itseään ja omiaan puolustavat kristityt sen sijaan pidätetään nopeasti.”

Kristittyjen vedotessa päättäjiin apua saadakseen, vuodet kuluvat, mutta vastausta ei saavu. Silloinkin, kun viranomaiset lähettävät avustusta, se saavuttaa kristityt vain harvoin. ”Esimerkkejä kerroista, jolloin kristityt ovat tosiaan saaneet tarvitsemansa avun, on hyvin vähän”, etulinjan työntekijä kertoo. ”Toisinaan viranomaiset asettavat sunnuntaiaamun ainoaksi ajankohdaksi, jolloin kristityt saavat tulla hakemaan apua. Prosessista on tehty hyvin vaikea.”

Perjantaiyönä 26. marraskuuta fulanit hyökkäsivät Plateaun osavaltiossa sijaitsevaan Ta’agben kylään.

Yhdeltä yöllä alkaneessa hyökkäyksessä mustiin pukeutuneet, nykyaikaisin asein varustautunet fulanit saapuivat kylään ”Allahu akbar” -huutojen saattelemina. Kymmenen kristittyä surmattiin ja noin sata kotia poltettiin.

Eräästä perheestä surmattiin kuusi perheenjäsentä. Surmatuista nuorin oli 4-vuotias ja vanhin 86-vuotias.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print