Your Cart

Nepal – Nuoret uskovat perheittensä vainoamina

Himal Paudel

Nepalissa 84 prosenttia kansasta on hinduja ja käännyttäminen on laitonta. Viranomaisten, yhteisön ja uskonnollisten ryhmien suorittama kristittyjen vaino on jatkuvaa, mutta perheen taholta tulevana se on vielä musertavampaa, erityisesti nuorille.

Himal Paudel on 15-vuotias nuori, joka löysi Kristuksen syyskuussa 2022. Hänen hinduperheensä on painostanut häntä lopettamaan seurakunnassa käymisen. Ulkomailla töissä oleva isä on toistuvasti uhannut katkaista häneen välit ja ajaa hänet pois kotoa.

Kun Himal kieltäytyi äskettäin osallistumasta hindufestivaaliin, isä sanoi hänelle: ”Sinä et ole minun poikani. Olet vain iso koira, jota pidän kotonani.”

Himal uskoo vainon jatkuvan perheensä ja ystäviensä taholta, mutta hän käy silti edelleen seurakunnassa ja on päättänyt seurata Kristusta, tuli mitä tuli.

Khushi Rai (oikealla), elää nyt nuorempien siskojensa kanssa uskovan perheen luona.

Khushi Rai on 16-vuotias tyttö, josta tuli Kristuksen seuraaja, kun hänen äitinsä alkoi ottaa hänet mukanaan kirkkoon. Isä pahoinpiteli äitiä hänen uskonsa vuoksi, ja äiti muutti sittemmin töihin toiseen maahan.

Sillä välin Khushi on jatkanut seurakunnassa käymistä. Hän on ottanut mukaansa kolme nuorempaa sisartaan, jotka myös ovat tulleet uskoon.

Aikaa myöten Khushin isä alkoi kohdella häntä vielä julmemmin kuin äitiä. Jatkuvan pahoinpitelyn vuoksi Khushi päätti lähteä kotoa siskojensa kanssa. Nyt siskokset asuvat kristityn perheen luona ja he ovat yhteydessä äitiinsä.

Vaikka heillä ei ole juuri mitään ja tulevaisuus on hyvin epävarma, Khushi kertoo heidän iloitsevan Herrassa ja toivovan, että jonain päivänä Jumala avaa heidän isänsä sydämen, niin että hänkin tulee tuntemaan Jeesuksen Vapahtajanaan.

Uskolliset lesket, osa 2 – Nepalilainen Tavesa

Epäjumalien kuvien ympäröimänäkin nepalilainen leski, Tavesa, pysyy vahvana Kristuksessa. Ennen pandemiaa Tavesa kutsui säännöllisesti kuusi naista pieneen, ränsistyneeseen kotiinsa Nepalissa. Näiden tapaamisten aikana naiset lukivat yhdessä Raamattua ja rukoilivat, antamatta

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print