Your Cart

Marttyyrien Ääni Pakistanissa – Kohti Jaranwalaa

8.3.2024

Marttyyrien Äänen tiimi, Sari Palomäki ja Mari Palomäki, vieraili joulukuussa työkohteissamme Pakistanissa. Tiiviin ja tapahtumarikkaan matkan yhtenä vierailukohteena olivat Jaranwalan jumalanpilkkasyytöksistä kärsineet kristityt, jotka kaipasivat erityistä lohdutusta ja rohkaisua.

Sari Palomäen kirjoittama raportti matkasta on julkaistu alun perin Marttyyrien Ääni -lehdessä 1/2024.

Artikkelin lopusta löytyy kuvagalleria Jaranwalan-vierailulta.


Tuhoutunut ja palanut talo
Tuhon jäljet olivat yhä nähtävillä Jaranwalassa.

Jännitys tiivistyy, kun ajamme kohti Jaranwalaa. Auton peilissä roikkuva risti on laitettava piiloon. Yhteistyökumppanimme kieltää meitä videoimasta, kun lähestymme keskustaa ja kehottaa peittämään päämme huivilla. Kaupunki ei näytä erityisen vauraalta ja pian pääsemmekin kristittyjen asuttamiin kortteleihin.

On tullut päivä, jota olemme odottaneet ja jännittäneet. Vierailumme Jaranwalaan on yksi matkamme kohokohtia. Tuhannet muslimit hyökkäsivät kaupungin kristittyjen asuinalueelle viime elokuussa, tuhosivat kirkkoja ja polttivat kristittyjen taloja. Moskeijan minareetista oli kuulutettu muslimit koolle, ja hyökkäys kristittyjä vastaan käynnistyi.

Meidät viedään nopeasti kadulta sisäpihalle, josta pääsemme sisään kirkkoon. Portilla vartioi kaksi poliisia. Pastori Rizwan toivottaa meidät tervetulleiksi ja kertoo samalla, että tämän kirkon tuhot on ehditty korjata sisältä.

Tuhon hetket

Istuudumme mukavasti sohvalle ja pastori Rizwan alkaa kertomaan mitä tapahtui elokuisena aamuna. Hän heräsi puhelinsoittoon aamuvarhaisella kello 6.30. Läheisen kristittyjen asuttaman kaupunginosan ympäristössä oli lähtenyt leviämään väite, että kaksi kristittyä olisi häpäissyt Koraania. Pian sen jälkeen poliisiylitarkastaja soitti ja pyysi häntä käymään poliisilaitoksella. Sinne olikin kokoontunut useampia seurakuntien pastoreita.

Yhdessä he anelivat poliisivoimilta suojelua kristityille. Heille kuitenkin selitettiin, että tilanne oli epäselvä eikä ole varmaa, kuinka paljon ihmisiä on liikkeellä ja mitä he ovat tekemässä. Samaan aikaan pastori Rizwan sai soiton, jossa kerrottiin, että 600 ihmisen väkijoukko oli hyökännyt hänen kirkkoonsa. Tunnin kuluttua joukko oli kasvanut 2000 ihmiseen. He ryöstivät tai rikkoivat irtaimiston ja tuikkasivat kirkon tuleen. Samaa tapahtui kaikkialla kristittyjen asuttamilla alueilla.

Marttyyrien Ääni lähetti heti syksyllä hätäapua Jaranwalan kristityille. Työtä on paljon, mutta kaiken keskellä kristittyjen pakistanilaisten usko on vahva. Jatketaan rukousta ja pakistanilaisten vainottujen kristittyjen tukemista edelleenkin!


Jaranwalasta puhutaan myös tänään perjantaina 8.3. kello 21.15 TV7-kanavalta tulevassa Marttyyrien Äänen ohjelmassa. Kannattaa katsoa!

Ohjelman voi katsoa myös jälkeenpäin TV7-kanvan Arkki-arkistosta.

Kuvia Jaranwalan-vierailulta (klikkaa kuvat suuremmiksi)

Pakistanin viranomaiset: ”Suojelemme vähemmistöjen oikeuksia”

Pakistanin viranomaiset: ”Suojelemme vähemmistöjen oikeuksia” 17.1.2024 Toistuva väkivalta uskonnollisia vähemmistöjä vastaan Pakistanissa asettaa kyseenalaiseksi Pakistanin viranomaisten tammikuun 8. päivänä antaman lausunnon, jonka mukaan Pakistan kannattaa uskonnonvapautta ja suojelee vähemmistöuskontoja. Tammikuun 4. päivä Yhdysvaltain ulkoministeriö lisäsi Pakistanin ”Erityisen huolestuttavien maiden” joukkoon uskonnonvapauteen liittyen. Tällaisiksi maiksi Yhdysvallat on nimittänyt myös Myanmarin, Kiinan

Lue lisää »

PAKISTAN – JARANWALAN KRISTITYT KÄRSIVÄT

Tuhannet muslimit hyökkäsivät kristittyjen asuinalueelle 13.8.2023 Jaranwalassa, Pakistanissa. Miltä tilanne näyttää nyt? Kahden kristityn väitettiin häpäisseen Koraania, mutta väite perustui vihaisen muslimin lavastamaan tapahtumaan. Moskeijan minareetista kuulutettiin muslimit koolle, ja hyökkäys kristittyjä vastaan käynnistyi. Vihaiset väkijoukot tuhosivat kristittyjen koteja, kouluja, hautausmaita, kirkkoja ja Raamattuja. Tilanne on ollut jännitteinen Ruotsissa tapahtuneen

Lue lisää »

Pakistan – Muslimit polttavat Raamattuja ja tuhoavat kirkkoja

Tuhannet kepeillä ja pampuilla aseistetut muslimimiehet hyökkäsivät Jaranwalan kaupungissa kristittyjen asuttamalle alueelle, kun kahta kristittyä alettiin syyttää jumalanpilkasta. Jaranwala sijaitsee 130 kilometrin päässä Bunjabin pääkaupungista Lahoresta. Mellakointi alkoi keskiviikkoaamuna 16. elokuuta. Mellakat saivat alkunsa, kun lähistöltä löydettiin Koraanin sivuja, joissa väitettiin lukeneen jumalanpilkkaa. Sivut oli viety paikallisen imaamin nähtäväksi, joka

Lue lisää »

”Viha kristittyjä kohtaan syttyi Jaranwalassa” – Radio Dei

Jaranwalan kaupunki sijaitsee Pakistanin koillisosissa. Suurin osa kaupungin väestä on muslimeja. Kristityt ovat väheksyttyä vähemmistöä, joka elää hiljaisesti islamin varjossa.  Elokuussa vuonna 2023 raivostunut joukko muslimimiehiä hyökkäsi kristittyjen asuinkortteleihin, tuhosi

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia. Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print