Your Cart

Pakistan – Muslimit polttavat Raamattuja ja tuhoavat kirkkoja

Raivostuneet muslimimiehet polttivat Raamattuja

Tuhannet kepeillä ja pampuilla aseistetut muslimimiehet hyökkäsivät Jaranwalan kaupungissa kristittyjen asuttamalle alueelle, kun kahta kristittyä alettiin syyttää jumalanpilkasta. Jaranwala sijaitsee 130 kilometrin päässä Bunjabin pääkaupungista Lahoresta. Mellakointi alkoi keskiviikkoaamuna 16. elokuuta.

Mellakat saivat alkunsa, kun lähistöltä löydettiin Koraanin sivuja, joissa väitettiin lukeneen jumalanpilkkaa. Sivut oli viety paikallisen imaamin nähtäväksi, joka määräsi mielenosoitukset alulle. Raivostunut väkijoukko hyökkäsi alueen kirkkoihin ja sytytti ne tuleen. Sosiaalisessa mediassa leviävissä videoissa kirkkorakennukset ovat ilmiliekeissä ja väkijoukko tuhoaa huonekaluja. Silminnäkijöiden mukaan Raamattuja on kasattu ja sytytetty tuleen.

Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani Pakistanissa raportoi alueelta. Kristityt ovat paenneet kotoaan henkensä edestä ja hakeutuneet piilopaikkoihin. Armeija on tuotu paikalle hillitsemään mellakoitsijoita. Kristityt ovat syyttäneet poliisia perääntymisestä antaen hyökkäysten vain tapahtua.

Pakistan Observer -lehden mukaan Punjabin väliaikaishallitus on kuvaillut hyökkäystä huolellisesti harkituksi suunnitelmaksi, jonka tarkoitus on aiheuttaa kaaosta. Arviolta sata hyökkääjää on tällä hetkellä pidätettynä.

Viikkoa ennen hyökkäystä Pakistanissa oli hyväksytty ankara lakiesitys, jonka mukaan profeetta Muhammedin perheen pilkasta saa elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Marttyyrien Äänen sisarjärjestön Release Internationalin johtaja Paul Robinson varoittaa, että uusi laki vain lisää epäkohtia ja pahentaa kasvavaa suvaitsemattomuuden kulttuuria maassa. ”Väkivaltaiset miehet vain etsivät tekosyitä hyökätäkseen kristillistä yhteisöä vastaan”, toteaa Robinson.

Pakistanin Centre for Social Justice (Sosiaalisen Oikeudenmukaisuuden Keskus) raportoi, että vuodesta 1987 lähtien yli 2000 ihmistä on syytetty jumalanpilkasta ja 88 ihmistä on surmattu yksinkertaisesti todistamattomien syytösten perusteella.

Kirkoista revittiin ristit irti ja irtaimisto tuhottiin

 

Rukoillaan Pakistanin kristittyjen puolesta!

LÄHTEET: Release International, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani Pakistanissa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print