Your Cart

PAKISTAN – JARANWALAN KRISTITYT KÄRSIVÄT

Tuhannet muslimit hyökkäsivät kristittyjen asuinalueelle 13.8.2023 Jaranwalassa, Pakistanissa. Miltä tilanne näyttää nyt?

Kahden kristityn väitettiin häpäisseen Koraania, mutta väite perustui vihaisen muslimin lavastamaan tapahtumaan. Moskeijan minareetista kuulutettiin muslimit koolle, ja hyökkäys kristittyjä vastaan käynnistyi. Vihaiset väkijoukot tuhosivat kristittyjen koteja, kouluja, hautausmaita, kirkkoja ja Raamattuja.

Tilanne on ollut jännitteinen Ruotsissa tapahtuneen Koraanin polton jälkeen, ja nyt viha purkautuu. Pakistanin työntekijämme Nargus on tuskassa: ”Näen tulta kaikkialla. En pysty nukkumaan, kun ajattelen veljieni ja sisarieni itkua.”

Kaikki Pakistanin kristityt ja kirkot ovat vaarassa. Kristittyjen vaino on levinnyt ja jatkuu edelleen. Tähän (23.8) mennessä:

  • Kolme kristittyä on tapettu, joista kaksi oli lapsia.
  • Yli 25 kirkkoa on tuhottu.
  • Naisia on raiskattu perheidensä edessä.
  • Raamattuja on poltettu.
  • Kristittyjen koteja, omaisuutta, hautausmaita ja kouluja on tuhottu.
  • Kristittyjä on hakattu ja yritetty pakkokäännyttää islamiin.

Sadat kristityt piileskelevät kaupungin ympäristössä. Ryöstöjen jälkeen he ovat ilman kotia, ruokaa, lääkkeitä ja vaatetusta. Nargus on tehnyt alustavan tilanneselvityksen ja Marttyyrien Äänen ensimmäinen avustus on lähtenyt liikkeelle. Seuraamme tilannetta ja raportoimme vainosta ja avustuksista tulevina päivinä. 

AUTA VAINON KOHTEEKSI JOUTUNEITA PAKISTANILAISIA KRISTITTYJÄ. Lahjoita hätäapu -viitteellä (871446)  https://marttyyrienaani.fi/lahjoita/

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print