Egypti
Millainen maa?
Egyptissä on Lähi-idän nopeimmin kasvava väestö ja myös arabienemmistöisten valtioiden runsaslukuisin kristitty väestö.
Maa on koko Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kristillisen toiminnan tukikohta. Monet vakiintuneet evankeliset seurakunnat ja kristilliset järjestöt pyrkivät saavuttamaan evankeliumilla sekä nimikristityt että muslimit. Useat näistä ryhmistä lähettävät myös omia egyptiläisiä lähettejään koko alueelle.
Vaikka avoin kristillinen toiminta johtaa vainoon, seurakuntakasvu ja Egyptin vakiintuminen lähetystyön alueelliseksi tukikohdaksi ovat rohkaisevia tapahtumia.
Yleiset uskonnot
87 prosenttia egyptiläisistä on sunnimuslimeja. Kristittyjä on 13 prosenttia, joista neljä prosenttia evankelisia.
Mitä tarkoittaa olla kristitty tässä maassa?
Egyptin kristittyjä vainoavat ääri-islamistit, islamista kääntyneitä myös viranomaiset, heidän perheensä ja lähipiirinsä. Kristittyjen naisten ja tyttöjen sieppauksia tapahtuu, ja kristittyjen kimppuun on myös hyökätty kadulla.
Kristityt, jotka tuovat uskonsa rohkeasti julki, joutuvat usein hakatuiksi tai vankilaan. Kun muslimit hyökkäävät kristittyjen kimppuun tai sieppaavat heitä, viranomaiset harvoin tarjoavat suojelusta tai apua.
Islamista kristityiksi kääntyneet kohtaavat eniten ongelmia, he mm. joutuvat perheensä karkottamiksi, muslimipuoliso ottaa avioeron tai he menettävät lapsensa tai työpaikkansa. Lisäksi heidän on vaikea osallistua jumalanpalveluksiin, mennä naimisiin, ilmoittaa lapsensa kouluun, saada työtä tai muuttaa muualle, koska viranomaisten myöntämissä henkilöllisyystodistuksissa lukee, että he ovat muslimeja.
Raamatut
Raamattuja on helposti saatavilla raamattuseuroilta, seurakunnilta sekä kirjakaupoista eri tallennusmuodoissa, erilaisina käännöksinä ja eri kielillä. Kaikilla egyptiläiskristityillä ei kuitenkaan ole varaa Raamattuun, ja vainon sekä korkean lukutaidottomuusasteen takia Raamattujen levittäminen on jatkuva haaste.
Marttyyrien Äänen työ Egyptissä
Egyptissä Marttyyrien Ääni tukee evankeliointityötä, jota tehdään niin median kautta kuin jalkautumalla ihmisten pariin. Egyptistä tehtävä mediatyö tavoittaa myös muita arabiankielisiä maita Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.