Ostoskorisi on tyhjä!
17.1.2025Uskoontulon hetki on meille kaikille mullistava kokemus. Iloitsemme saadessamme syntimme anteeksi ja vastaanottaessamme pelastuksen. Mutta Egyptissä islamin taakseen jättäville, Jeesusta seuraamaan ryhtyville, hetki muuttaa elämän toisella, perinpohjaisella tavalla.
Usein vanhemmat ja sisarukset torjuvat heidät. Uskonratkaisun katsotaan tuovan häpeää perheelle. He joutuvat kärsimään uuden uskonsa vuoksi, usein julmalla ja raa’alla tavalla.
Perheen saatua tietää, että aiemmin islaminuskoinen nainen, Aisha, (ei hänen oikea nimensä), oli lähtenyt seuraamaan Kristusta, hänen veljensä sieppasivat hänet. Aishan lisäksi he ottivat mukaan myös kaksi hänen neljästä tyttärestään, jotka olivat tuolloin vain neljä- ja kahdeksanvuotiaita.
Kolmen päivän ajan heitä pidettiin ilman ruokaa, ja veljet yrittivät pakottaa hänet kieltämään uuden uskonsa. Sen jälkeen heille annettiin ateria, mutta se oli syötävä lattialta.
Egyptiläinen yhteistyökumppani kertoo: ”Se on loukkaava teko. Sillä sanotaan: ’Te ette saa syödä kuten me muut. Te syötte lattialta, kuten eläimet. Ja miksi teidän on tehtävä niin? Siksi, koska äitinne jätti islamin kristinuskon tähden. Olette yhtä kuin eläimet. Ette ole ihmisten kaltaisia.’”
Kärsimykset eivät loppuneet siihen. Kerran yksi veljistä keitti kattilallisen vettä ja kaatoi sen siskonsa päälle.
”Hän kertoi meille, ettei voinut pukeutua edes alusvaatteisiinsa palovammojen tähden”, kumppani kertoo.
Kolmen viikon ajan veli kävi hänen luonaan joka päivä ja painosti häntä palaamaan islamiin, mutta Aisha kieltäytyi. ”Rakastan Jeesusta, ja Hän tulee suojelemaan minua sinulta”, Aisha sanoi.
Vielä järkyttävämpää oli, kun eräänä päivänä paikalle tuli Aishan eno, joka hakkasi tyttäriä kepillä. Nuoremmalta murtui käsivarsi, vanhemmalta jalka.
Aisha katsoi tapahtumia voimattomana vierestä ja hänestä tuntui, kuin hän tekisi kuolemaa nähdessään tyttäriään hakattavan ”ainoastaan minun päätökseni tähden”.
Tytöt itkivät ja huusivat kivusta äitinsä edessä, mutta kolmeen päivään heille ei annettu mitään apua: ei lääkkeitä, eikä viety sairaalaan.
Aisha ei enää kärsi niin julmaa pahoinpitelyä, mutta hän on jäänyt asumaan perheensä luo. Hän pääsisi lähtemään ainoastaan jättämällä tyttärensä jälkeensä, ja sitä hän ei suostu tekemään.
Kartta: Minkälainen maa Egypti on kristityille?
”Yli 30 ihmistä oli odottamassa minua”
Toinen kristinuskoon kääntynyt, egyptiläinen mies, kertoo, kuinka muutama päivä sen jälkeen, kun hän oli kertonut vaimolleen lähteneensä seuraamaan Jeesusta, vaimo pyysi hakemaan hänet tämän vanhempien luota. Miehen saavuttua paikalle hän huomasi koko perheen olevan odottamassa häntä.
“Astuin sisään, ja koko perhe oli siellä: yli 30 ihmistä samassa huoneessa, odottamassa minua. Vaimoni käynnisti tallenteen, jolle hän oli nauhoittanut todistukseni. He kaikki seisoivat ympärillä kuuntelemassa.”
Sen jälkeen häntä pyydettiin allekirjoittamaan paperi, jossa hän luopui oikeuksistaan lapsiinsa, kotiinsa, autoonsa ja pankkitiliinsä. Hänen oli lähdettävä välittömästi, mukanaan vain yllään olleet vaatteet. Hän ei tiennyt, missä nukkuisi seuraavan yön.
Hän ei tiennyt sitäkään, näkisikö hän enää koskaan lapsiaan, pääsisikö hän pankkitililleen, tai voisiko hän jatkaa töissään.
Myöhemmin vaimo otti hänestä eron, ja hän päätyi syviin velkoihin, koska ei pystynyt maksamaan tarpeellisia oikeudenkäyntikuluja. Marttyyrien Äänen kumppaneiden kautta hän sai lopulta taloudellista apua asian loppuun saattamiseksi. Ilman tuota tukea hän olisi joutunut vankilaan.
Marttyyrien Äänen kumppaneiden ansiosta mies on nyt löytänyt uskovien yhteyden ja saa heiltä tukea, sekä hengellistä että käytännöllistä, sekä apua traumastaan toipumiseen.
Vaikka hinta on usein korkea, kuulemme silti jatkuvasti todistuksia siitä, miten Jumala käyttää toisia uskovia kannattelemaan heitä, jotka ovat löytäneet uskon Jeesukseen.
Lähde: Release International (Iso-Britannian Marttyyrien Ääni)
Marttyyrien Äänen työ Egyptissä
Egyptissä Marttyyrien Ääni tukee evankeliointityötä, jota tehdään niin median kautta kuin jalkautumalla ihmisten pariin. Egyptistä tehtävä mediatyö tavoittaa myös muita arabiankielisiä maita Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.
Lahjoitusviite: Raamatut 87188