Your Cart

Kuuba: Kirkkoja määrätty tuhottavaksi

Marttyyrien Äänen edustajat tapasivat kuubalaisia uskovia rohkaistakseen heitä. Kuva: Marttyyrien Ääni
Marttyyrien Äänen edustajat tapasivat kuubalaisia uskovia rohkaistakseen heitä. Kuva: Marttyyrien Ääni

Kuuban viranomaiset ovat määränneet kaikki Abel Santa Marian kaupunginosassa Santiago de Cubassa sijaitsevat kirkot tuhottaviksi.

Yhtä tuhottavaksi määrättyä seurakuntaa johtava pastori Alain Toledano kertoo, että viranomaiset ovat myös määränneet kirkkojen tonteilla asuvat pastorit perheineen häädettäviksi.

Marraskuun 27. päivä annettu määräys tuli kaksi viikkoa sen jälkeen, kun pastori Toledanon johtaman, Apostoliseen liikkeeseen kuuluvan Emanuel-seurakunnan jäsenet olivat alkaneet nukkua kirkon tiloissa estääkseen viranomaisia takavarikoimasta ja tuhoamasta rakennusta. Pastori Toledanon mukaan tuhoamisuhan alla on hänen seurakuntansa lisäksi kaksi baptisti- ja helluntaiseurakuntaa sekä kaksi helluntaiseurakuntaa Las Tunasin provinssissa.

”Kuubassa on käynnissä noitavaino seurakuntia, erityisesti apostolisia ja profetaalisia, vastaan. Kommunistit ovat kiihdyttäneet vihaansa ja vainoaan seurakuntia vastaan Paavin vierailun jälkeen ja sen jälkeen, kun suhteet Yhdysvaltoihin solmittiin uudelleen. Pyydän jatkuvaa esirukousta Kuuban seurakuntien puolesta. Meidän tapauksessamme tämä on toinen kerta, kun rasistiset kommunistit yrittävät häätää meidät kodistamme, heittää meidät kadulle ja tuhota temppelimme. Tällä kertaa erona on vain se, että heidän paholaismainen vihansa ja raivonsa kohdistuu myös muita seurakuntia vastaan”, sanoi pastori Toledano.

Viranomaiset ovat kieltäytyneet rekisteröimästä Apostolista liikettä, mutta Emanuel-seurakunnan kiinteistö on pastori Toledanon ja hänen vaimonsa Marilinin yksityisessä omistuksessa. Heillä on tarvittavat asiakirjat, joilla he voivat todistaa viranomaisten hyväksyneen rakennukseen tehdyt korjaukset ja uudistukset. Las Tunasissa tuhoamisuhan alla olevista helluntaiseurakunnista toinen on laillisesti rekisteröity ja sillä on viranomaisten myöntämät rakennusluvat.

Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print