Your Cart

Kuuba: Rukoushuone tuhottu, satoja pidätetty

Crowd in central square in Santiago de Cuba at meeting addressed by Marilin after demolition 2016
Uskovat kokoontuivat Santiago de Cuban kaupungin keskusaukiolle pastorin vaimon johdolla rukoushuoneen tuhoamisen jälkeen. Kuva: Christian Solidarity Worldwide

Jo aiemmin tuhoamisuhan alla ollut, mutta sen välttänyt pastori Alain Toledanon rukoushuone ja koti on nyt tuhottu.

Apostoliseen liikkeeseen kuuluva Emmanuel-rukoushuone tuhottiin 5. helmikuuta satojen seurakuntalaisten ollessa pidätettynä. Poliisit, turvallisuusviranomaiset ja sotilaat piirittivät pastori Toledanon tontin aamuviideltä. Hänen vaimonsa Marilín Alayo Correa pidätettiin ennen rukoushuoneen ja pastoriperheen kodin tuhoamista.

Samana päivänä pidätettiin noin 200 Emmanuel-seurakunnan johtajaa ja jäsentä. Noin 40 heistä pidettiin paikallisella koululla, loput vietiin eri poliisiasemille, jotta he eivät pystyneet vastustamaan tuhoamista. Seurakunnan johtajat kertovat, että useita heistä hakattiin pidätyksen aikana.

Tammikuussa Camagueyssa ja Las Tunasissa tuhottiin kaksi apostolisen liikkeen rukoushuonetta.

Pastor Alain Toledano - 16.12.15
Pastori Alain Toledano ja Emmanuel-seurakunta. Kuva: Christian Solidarity Worldwide

Pastori Toledano oli kyseisenä päivänä Yhdysvalloissa kristillisessä tapahtumassa. Hän uskoo viranomaisten suunnitelleen tuhoamisen tarkoituksella ajankohtaan, jolloin hän ei ollut maassa. Hän on huolissaan 11- ja 12-vuotiaista tyttäristään, jotka kirkuivat nähdessään äitinsä pidätyksen. Kyseessä on perheelle jo toinen kerta, kun heidän kotinsa ja seurakuntansa tuhotaan. Edellisen kerran niin tapahtui vuonna 2007.

Rukoushuone ja koti tuhoutuivat täysin. Lisäksi viranomaiset takavarikoivat seurakunnalle kuuluvaa omaisuutta kuten penkit, tuolit, äänentoistolaitteet, pianon ja muut musiikkilaitteet. Yli 1000 sementtiharkkoa takavarikoitiin myös, vaikka Toledanon perheellä on asiakirja, joka todistaa niiden olleen laillisesti ostetut.

Tontti on pastori Toledanon omaisuutta ja viranomaiset ovat hyväksyneet sillä tehdyt rakennus- ja kunnostustyöt.

– Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print