Your Cart

Kuuba: Rukoushuoneita tuhottu, pastoreita pidätetty

Tässä vaiheessa pastori de Quesada Salomonin rukoushuoneesta oli enää katto jäljellä.. Kuva: Martí
Tässä vaiheessa pastori de Quesada Salomonin rukoushuoneesta oli enää katto jäljellä. Kuva: Martí

Kaksi protestanttista seurakuntaa tuhottiin ja kolme seurakuntien johtajaa pidätettiin Kuubassa 8. tammikuuta. Molemmat tuhotut rukoushuoneet ovat rekisteröimättömiä protestanttisia seurakuntia ja kuuluvat Apostoliseen liikkeeseen. Viranomaiset käynnistivät purkutyöt varhain aamulla 8. tammikuuta ilman ennakkovaroitusta. Tuhotut seurakunnat sijaitsevat Camagueyssa ja Victoria de las Tunasissa.

Turvallisuusviranomaiset mursivat pastori Bernardo de Quesada Salomonin kodin oven hieman aamuneljän jälkeen ja laittoivat hänet sekä hänen vaimonsa Damariksen käsirautoihin. Sen jälkeen heidät kuljetettiin kahteen eri vankilaan odottamaan purkutöiden valmistumista. Damaris vapautettiin noin yhdeltä iltapäivällä ja pastori de Quesada Salomon kolmelta. Pariskunnan poika laitettiin käsirautoihin ja häntä pidettiin kotona sillä aikaa, kun tontilla sijainnut rukoushuone tuhottiin.

Useita apostolisen liikkeen johtajia Camagueyssa ja Las Tunasissa sekä muualla maassa pidätettiin samaan aikaan ilmeisesti, jotta he eivät pääsisi tarjoamaan tukeaan tuhottaville seurakunnille. Lisäksi turvallisuusviranomaiset ja poliisit tukkivat teitä ja piirittivät Mario Felix Lleonart Barrroson kodin yrittäessään pidättää hänet, mutta hän ei ollut kotona. Barroso on tunnettu pastori ja uskonnonvapausaktivisti.

Viranomaisten massiiviset toimenpiteet saattavat olla seurausta marraskuussa epäonnistuneesta Assemblies of God -seurakunnan tuhoamisyrityksestä.

Kuubalaiset seurakuntien johtajat huomauttavat tuhoamisten tapahtuneen huolestuttavaan aikaan. Viime vuonna viranomaiset julistivat laittomiksi 2000 virallisesti rekisteröityyn Assemblies of God -liikkeeseen kuuluvaa seurakuntaa. Sen jälkeen 100 näistä seurakunnista määrättiin tuhottaviksi. Monet seurakuntien johtajat pelkäävät, että nyt toteutetut tuhoamiset voivat olla esimakua tulevasta.

Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print