Your Cart

Ukraina – Kirkkoja suljettu, uskovista esitetään valheellisia väittämiä

Sen jälkeen, kun venäläismieliset joukot valtasivat alueita itäisestä Ukrainasta vuonna 2014, uskonnolliset ryhmät – Venäjän ortodoksikirkkoa lukuun ottamatta – ovat olleet vainon kohteina. Nyt käynnissä olevan hyökkäyksen myötä vastustus kristittyjä kohtaan on kasvanut, ja monia seurakunta on suljettu maahantunkeutujien hallinnoimilla alueilla.

Viime kuukausina venäläiset ovat sulkeneet Ukrainan ortodoksikirkon omistaman kirkon, baptistiunioniin kuuluvan seurakunnan, sekä roomalaiskatolisen kirkon.

Isä Serhi Moskovets toimi pappina Ukrainan ortodoksikirkossa Basanissa, Zaporižžjan alueella. Sen lisäksi että venäläiset sulkivat hänen seurakuntansa, hänet ilmeisesti pakotettiin esiintymään videolla, jolla hän myönsi, että kirkossa oli pidetty uskonnollisia kokoontumisia ilman Venäjän lupaa, ja että hänellä oli hallussaan Venäjän vastaista kirjallisuutta.

Niin ikään Zaporižžjan alueella sijaitsevaan baptistiunionin rukoushuoneeseen Venäjän joukot saapuivat syyskuussa. Siitä tuli seitsemäs suljettu baptistiunionin seurakunta sodan alettua. Seurakuntalaiset saivat ottaa mukaansa ehtoollisvälineet, mutta Venäjän joukot ovat sittemmin ottaneet rakennuksen omaan käyttöönsä. Seurakuntalaisten kerätessä omaisuuttaan rukoushuoneesta he rukoilivat sen vallanneiden puolesta.

Hersonin alueella sijaitsevassa Skadovskissa Venäjän joukot tutkivat roomalaiskatolisen kirkon elokuun 22. päivänä. Venäläiset rikkoivat kirkon ikkunat ja ovet ja väittivät etsivänsä räjähteitä ja huumeita. He väittivät, että seurakunnan edellinen pappi oli huumeparoni. Kirkko on nyt suljettu ja sen pappi, isä Dominik Fiszer, on palannut kotimaahansa Puolaan.

Artyom Sharlay Venäjän perustamasta ”Uskonnollisten järjestöjen osastosta” sanoi, että ”Ukrainan ortodoksinen seurakunta on länsimielinen, ja se on huono asia. Sillä on linkkejä Ukrainan erikoisjoukkoihin, eikä niin pitäisi olla. Läntiset maat haluavat Ukrainassa mahdollisimman monia kuolonuhreja”, hän väitti.

Lisäksi Sharlay sanoi, että “lainkuuliaiset” uskonnolliset yhteisöt saavat jatkaa miehittäjien hallitsemilla alueilla Ukrainassa. ”Ne, jotka ovat lainkuuliaisia – kuten adventistit ja baptistit – eivät ole rajoitettuja, mutta lakia rikkovat on kielletty”, Sharlay väitti. ”Jotkut varastoivat aseita, räjähteitä ja radiolaitteistoa rukoushuoneissaan tai niitä rahoitettiin Yhdysvalloista”, hän jatkoi, antamatta kuitenkaan todisteita sanojensa tueksi.

Sharlayn väitösten vastaisesti Venäjän joukot ovat sulkeneet ja takavarikoineet adventistien, baptistien ja muiden suuntausten seurakuntia Zaporižžjan alueella

Osana propagandakampanjaansa venäläinen televisiokanava esitti 1. lokakuuta raportin Zaporižžjan alueen ”vastenmielisistä lahkoista”. Raportissa esitettiin lukuisia valheellisia väittämiä, sekä hyökättiin yleisesti Ukrainan ortodoksikirkkoa, protestantteja, katolisia ja Jehovan todistajia vastaan. Esitetyn kaltaiset raportit eivät ainoastaan toimi venäläisjoukoille oikeutuksena sodalle, vaan osoittavat myös aikeista rajoittaa uskonnonvapautta Ukrainassa samaan tapaan, kuin Venäjällä tehdään.

Marttyyrien Äänen tuki Ukrainan uskoville jatkuu. Apua kulkeutuu aina Ukrainan itäosiin saakka paikallisten seurakuntien ja uskovien verkostojen välityksellä, missä vastaanottavat seurakunnat jakavat sen edelleen tarvitseville. Tue Ukrainan-työtämme tämän linkin kautta.

Lähde: Forum18

Sota koettelee Ukrainan uskovien uskoa

Hersonissa sijaitsevan Tayriskin kristillisen instituutin johtaja Valentin Sinijy joutui sodan alkupuolella pakenemaan vaimonsa ja lastensa kanssa. Hän kertoo, miten sota on haastanut uskovien uskon, mutta myös antanut uusia hengellisiä oivalluksia.

Lue lisää »

”Ukrainalainen pastori venäläisten tähtäimessä”- Radio Patmos

Pastori Dmitry Bodiu on kokenut venäläisten miehittäjien maahan tunkeutumisen kahdesti. Ensin asuessaan Krimillä ja toimiessaan seurakunnan pastorina ja myöhemmin venäläisten aloitettua laajamittaisen sodan, jolloin venäläiset valtasivat Dmitryn kotikaupungin Melitopolin.  Dmitry

”Missä Venäjä, siellä ei ole vapautta”- Radio Dei

Venäjän sotilaat ja miehittäjien viranomaiset ovat tehneet Ukrainassa ainakin 76 uskonnolliseksi vainoksi määriteltävää tekoa sen jälkeen, kun sota helmikuussa 2022 alkoi. Ne ovat osa yritystä tuhota kansallinen identiteetti. Tässä ohjelmassa

”Ukrainalainen pastori venäläisten tähtäimessä”- Radio Patmos

Pastori Dmitry Bodyu on kokenut venäläisten miehittäjien maahan tunkeutumisen kahdesti. Ensin asuessaan Krimillä ja toimiessaan seurakunnan pastorina ja myöhemmin venäläisten aloitettua laajamittaisen sodan, jolloin venäläiset valtasivat Dmitryn kotikaupungin Melitopolin. Dmitry

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print