Your Cart

Raportti: Venäjä ”mustamaalaa uskontoja” ja vainoaa seurakuntia Ukrainassa

Raportti: Venäjä ”mustamaalaa uskontoja” ja vainoaa seurakuntia Ukrainassa

Venäläisten tuhoama evankelisten uskovien rukoushuone Mariupolissa.

Äskettäin julkaistun raportin mukaan Venäjä ”mustamaalaa uskontoja” Ukrainan-sodassaan ja vainoaa valtaamillaan alueilla olevia seurakuntia ja uskovia.

Raportin koostaneen yhdysvaltalaisen Institute for the Study of War (ISW, sodantutkimusorganisaatio) tiedot vastaavat sitä, mitä Marttyyrien Äänikin on yhteyksiensä kautta Ukrainasta saanut tietää.

Raportin mukaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022 sen joukot ovat sulkeneet tai takavarikoineet 76 eri uskontojen kokoontumistilaa sekä ryöstäneet, häpäisseet tai tuhonneet 13. Lisäksi ainakin 29 uskonnollista johtajaa on joko tapettu tai pidätetty.

Raportissa todetaan, että uskontoon perustuva vaino on ”osa edeltäpäin laadittua tavoitetta hävittää Ukrainasta ’ei-toivotut’ uskonnolliset ryhmät ja edistää Moskovan patriarkaatin asemaa”.

Ukrainassa tapahtuva vaino on jatkumoa Venäjän uskontopolitiikalle Venäjän omalla maaperällä. Raportissa sanotaan: ”Venäjän viranomaiset heikentävät jatkuvasti uskonnonvapautta Venäjällä.”

Vuonna 2016 Putin allekirjoitti ”Yarovaja-lain”, jonka myötä kaikkien uskonnollisten järjestöjen ja seurakuntien piti rekisteröityä. Lain voimaantulon jälkeen ulkomaisten tahojen suorittama lähetystyö, samoin rekisteröitymisestä kieltäytyvät baptistit ja monet protestanttiset yhteisöt muuttuivat laittomiksi. Näitä Venäjällä voimassa olevia sääntöjä sovelletaan nyt vallatuilla alueilla Ukrainassa.

”Teidät pitäisi haudata elävältä!”

Ukrainalaiset pastorit kertovat, että evankeliointi ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin Venäjän hyökättyä. Rukoushuoneet ovat täynnä silloinkin, kun kyse ei ole avustusten jaosta.

ISW:n raportin mukaan pääasiallisena kohteena on Ukrainan ortodoksikirkko, joka korostaa itsenäisyyttään Moskovan patriarkaatista. Raporttiin kootuista vainoksi luettavista esimerkeistä 34 prosenttia oli kohdistunut Ukrainan ortodoksikirkon jäseniin tai sen johtajistoon.

Seuraavaksi suurin venäläisten ahdistelema ryhmä ovat ISW:n mukaan baptistit, jotka muodostivat 13 prosenttia uhreista.

Protestanttisten kristittyjen vainon kerrotaan olevan ankarinta eteläisessä Ukrainassa. Evankelisia kristittyjä kutsutaan “Amerikan vakoojiksi” ja “Venäjän ortodoksien vihollisiksi”.

Eräs venäläissotilas totesi ukrainalaiselle uskovalle, että: ”Kaltaisesi evankeliset uskovat pitäisi tuhota kokonaan. Teidät pitäisi haudata elävältä!”

Raportissa päätellään, että uskovien alistamisen tarkoitus Ukrainassa on yllyttää sisäisiin jännitteisiin Ukrainassa, mutta myös vaikuttaa taistelumielialaan.

Rukoillaan uskollisuutta ja kestäväisyyttä niin Ukrainan kuin Venäjänkin uskoville!

Lähteet: ISW, Release International

Ukraina: Seurakuntana sota-alueella

Ukrainassa käytävä sota on herättänyt evankeliumin nälän ja tehnyt seurakunnista vahvempia. Ukrainalainen pastori ”T”, jonka nimeä emme voi kertoa, kertoo elämästä Venäjän miehityksen alla. ”Jumala tietää, mitä sota tarkoittaa. Me

Lue lisää »

Jumala toimii Ukrainassa

Kun Valeri Antonjuk miettii kuluneita kahtatoista kuukautta monet tunteet kulkevat hänen lävitseen. Sanoinkuvaamattomien kärsimysten luomaa epätoivoa. Mutta myös kiitollisuutta Jumalan läsnäolosta, ihmeistä ja varjeluksesta. Ukrainan Baptistiunionin johtaja, 53-vuotias Valeri Antonjuk,

Lue lisää »

”Pastori kidutuskammiossa” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei

Pastori Sasha joutui vangiksi, kun venäläiset vyöryivät hänen kotikaupunkiinsa Balaklijaan. Kuulustelijoilleen hän todisti rohkeasti Jeesuksesta. Tässä Ilpo Jokimäen tekemässä haastattelussa Sasha kertoo raskaista ajoista Venäjän hyökkäyssodan alla, mutta myös Jumalan

”Ukrainan uskovat etulinjoilla” – TV7, Marttyyrien Ääni

Ukrainan sota on muuttanut koko maailmaa. Vähemmälle huomiolle ovat usein jääneet Venäjän pyrkimykset aatteelliseen puhdistukseen, joka toi Euroopan maaperälle verisen kristittyjen vainon. Katso hätkähdyttävä raportti Ukrainan seurakunnan rohkeudesta. Keskustelemassa Ilpo

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print