Your Cart

Kiinassa lisää esteitä kristilliselle sosiaalisen median sisällölle

Kiina on entisestään rajoittanut kristillistä sisältöä kiinalaisessa sosiaalisen median alustassa, WeChatissa. Kristillisiä hakutermejä on estetty ja kristittyjen käyttäjätilejä poistettu.

Kristilliset avainsanat, kuten ”Kristus”, ”Raamattu”, ”evankeliumi” näyttävät joutuneen estolistalle, sillä näillä sanoilla tehdyt haut eivät tuota yhtään tulosta WeChatissa.

Huhtikuun lopussa WeChatista poistettiin useita kristittyjen käyttäjätilejä. Näitä tilejä haettaessa tulee ilmoitus, että tili on ”poistettu käytöstä”, koska niistä on ”valitettu” kiinalaisten internetin käyttöehtojen rikkomisesta.

Käyttäjät ovat myös valittaneet, että heitä on estetty lataamasta kristillisiä videoita WeChatiin, ja kristillisiä soittolistoja on poistettu muista palveluista, joihin on voinut ladata musiikkia.

WeChat on Kiinan suosituin sosiaalisen median alusta. Sitä käytetään kirjoitetun sisällön jakamiseen, mutta myös kuvien ja videoiden jakamiseen Facebookin tai Twitterin tavoin, sekä Whatsappin kaltaisena viestittelypalveluna.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print