Your Cart

Kiinan suurimman kirkon entinen pappi pidätetty jälleen

Vuosi 2017 on alkanut kristittyjen kannalta pahaenteisesti Kiinassa. Jo yli vuoden pidätettynä ollut Huoshi-seurakunnan pastori Yang Hua tuomittiin 5. tammikuuta kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan ja nyt viranomaiset ovat virallisesti pidättäneet pastorin, jota korkea-arvoisempaa ei ole pidätetty kulttuurivallankumouksen jälkeen.

Gu ”Joseph” Yuese toimi Kiinan suurimman jättikirkon, Chongyi-kirkon pappina Zhejiangin provinssissa yli vuosikymmenen. Vuosi sitten, 18. tammikuuta, hänet erotettiin tehtävästään ja hänet vietiin ”kotiarestiin määritellyssä paikassa”, eli laittomaan, mustaan vankilaan. Gu Yuese oli asettunut julkisesti kritisoimaan ja vastustamaan Zhejiangin provinssissa käynnissä ollutta ristienpoistokampanjaa.

Noin kolme viikkoa myöhemmin, 6. helmikuuta 2016 hänet pidätettiin virallisesti ja häntä syytettiin kavalluksesta. Maaliskuun viimeisenä päivänä hänet vapautettiin vankilasta, mutta hänet määrättiin kotiarestiin.

Hänen perheensä kertoo, että viime joulua ennen viranomaiset ottivat hänet uudelleen kiinni ja 7. tammikuuta  perhe sai virallisen ilmoituksen pidätyksestä. Gu Yuesea syytetään edelleen kavalluksesta.

Papin toimensa ohella hän oli puheenjohtaja Hangzhoun Kiinan kristillisessä neuvostossa, eli Kiinan kristillisen neuvoston paikallisosastossa, joka Kolme Itse -kirkon ohella muodostaa Kiinan kaksi valtiojohtoista kristillistä järjestöä. Hän oli myös Kiinan kristillisen neuvoston jäsen. Hänet erotettiin näistä tehtävistä samoihin aikoihin, kuin papin tehtävästään.

Viime vuonna kristittyjen vaino Kiinassa kiihtyi entisestään. Näiden tapahtumien valossa suuntaus on tänäkin vuonna sama.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print