Your Cart

Kiina: Korkea-arvoinen pappi pidätetty

Gu Yuese on vastustanut ristien poistamista kirkkojen katoilta. Kuva: China Aid
Gu Yuese on vastustanut ristien poistamista kirkkojen katoilta. Kuva: China Aid

Kymmenen päivää sen jälkeen, kun Zhejiangin provinssin viranomaiset ilmoittivat, että Kiinan suurimman rekisteröidyn kirkon pappi on syrjäytetty tehtävistään, hänet pidätettiin ja vietiin ”kotiarestiin määritellyssä paikassa”. Perheenjäsenet uskovat lisäksi, että papin vaimo on myös pidätetty, sillä häneen ei ole saatu yhteyttä.

Pappi Gu ”Joseph” Yuese Hangzhoun Chongyi-kirkosta erotettiin tehtävästään 18. tammikuuta julkaistulla tiedotteella. Tiedotteen julkaisivat paikallinen TSPM (Kolme itse-kirkko) ja Kiinan kristillinen neuvosto. Erottamisen syynä epäillään olevan papin julkinen kritiikki ja vastustus Zhejiangissa 2014 käynnistyneelle ristien poistamiskampanjalle.

Pidätys tuli ilmi, kun papin perheenjäsenet ja työtoverit eivät saaneet häneen yhteyttä. Seuraavana päivänä he saivat virallisen ilmoituksen, jonka mukaan Gu on asetettu ”kotiarestiin määriteltyyn paikkaan”, eli laittomaan ns. mustaan vankilaan.

Perheenjäsenet uskovat, että myös Gun vaimo, Zhou Lianmei, pidätettiin sen jälkeen, kun poliisit tekivät kotietsinnän pariskunnan kotiin.

Gu on kansallisen tason Kiinan kristillisen neuvoston jäsen ja Zhejiangin provinssin Kiinan kristillisen neuvoston puheenjohtaja. Chongyi-kirkon pappina hän toimi yli vuosikymmenen. ”Hänen pidätyksensä kertoo ristien poistoa vastustavien henkilöiden pidätysten eskaloitumisesta”, sanoi China Aidin johtaja Bob Fu. ”Gu on korkea-arvoisin kansallinen seurakunnan johtaja, joka Kiinassa on pidätetty kulttuurivallankumouksen jälkeen.”

China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print