Your Cart

Kiinalaisia seurakuntia vaaditaan ylistämään sosialismia

Kiinalaisia seurakuntia on vaadittu ripustamaan presidentti Xi Jinpingin kuva seinään saarnastuolin taustalle, paikalle, missä aiemmin monilla seurakunnilla oli risti.

Kiinan seurakuntia on vaadittu saarnaamaan presidentti Xi Jinpingin heinäkuun 1. päivänä Kiinan kommunistisen puolueen 100-vuotisjuhlassa pitämästä puheesta. Pastoreiden odotetaan ylistävän kommunistista puoluetta ja presidenttiä, sekä päättävän puheensa julistamalla: ”Kauan eläköön suuri, mahtava ja virheetön Kiinan kommunistinen puolue!”

Heinäkuun 8. päivänä Kiinan kaksi valtiojohtoista kirkkokuntaa, protestanttinen Kolme Itse -liike sekä katolinen Kiinan kristillinen neuvosto, järjestivät kansallisen kongressin. Kongressin puheenjohtajina toimivat Kolme Itse -liikkeen johtaja Xu Siaohong ja Kiinan kristillisen neuvoston johtaja Wu Wei. Kongressin aiheena oli: ”Pääsihteeri Xi Jinpingin 1. heinäkuuta pitämän puheen hengen opiskelu ja toimeenpano”.

Kommunistisen puolueen 100-vuotisjuhlassa presidentti Xi Jinping piti uhmakkaan puheen, jossa hän ylisti puolueen marxilaisia juuria ja Kiinan kommunistista puoluetta, sekä uhkasi länsimaita ja Taiwania.

Kongressin osallistujille kerrottiin, että Kolme Itse -kirkon pappien odotetaan priorisoivan presidentin pitämän puheen opiskelu seurakunnassa sekä saarnaavan siitä. Jos seurakunnassa ei näin tehdä, se tarkoittaa, että seurakunta ei ole ”kiinalaistettu”, eikä se niin ollen voi jatkaa toimintaansa.

Pastorit ja Kolme Itse -kirkkojen hallinnossa työskentelevät saivat myös käytännön ohjeita siitä, mitä kohtia Xi Jinpingin ”historiallisesta” puheesta pitäisi erityisesti korostaa. Puheenjohtaja Wu Wei pyysi pastoreita korostamaan sitä seikkaa, että ”Kiinan kommunistinen puolue ei ole koskaan luopunut alkuperäisestä tavoitteestaan asettaa kansa ensimmäiseksi, perustaa laaja isänmaallinen yhteinen rintama, yhdistää kansa, kerätä voimia ja jatkaa kehittymistä.” Pastoreiden tulisi johtaa kristittyjä ”kiittämään Jumalaa, että saamme elää tässä mahtavassa ajassa” ja ”jatkaa pääsihteeri Xin puheen opettelua”.

Kolme Itse -liikkeen johtaja Xu Xiaohong kertoi, että kristittyjen tulisi usein toistaa kahta tunnuslausetta: ”Kauan eläköön suuri, mahtava ja virheetön Kiinan kommunistinen puolue! Kauan eläköön suuri, mahtava ja sankarillinen Kiinan kansa!”

Lisäksi hän sanoi, että kristittyjen pitäisi luottaa Kiinan kommunistiseen puolueeseen, koska sillä on yli 70 vuotta kokemusta maan menestyksekkäästä johtamisesta. Kristittyjen pitäisi myös yhdessä Kiinan kommunistisen puolueen kanssa kertoa ulkomaalaisille vihamielisille tahoille, että ”aikakausi, jolloin Kiinaa sorrettiin, on ikuisesti ohitse!”

Tässä tuhoutuu Linfenissä sijainnut ”Kultainen lampunjalka” -kirkko.

Hänen mukaansa kristittyjen tulisi tukea Kiinan kommunistisen puolueen johtoa, sillä ”vain sosialismi voi pelastaa Kiinan”.

Richard ja Sabina Wurmbrand, Marttyyrien Ääni -järjestön perustajat, osallistuivat vastaavanlaiseen kongressiin Romaniassa vuonna 1945. Kongressin tapahtumat toimivat alkusysäyksenä järjestömme perustamiselle. ”Kulttien kongressissa” eri uskontokuntien johtajat ylistivät kilvan maansa uutta kommunistista johtoa, mutta Sabina pyysi miestään pyyhkimään häpeän Kristuksen kasvoilta. Richard nousi puhumaan, ja sanoi, että kristittyjen tehtävä oli ylistää vain Jumalaa. Tuon puheen jälkeen hän oli merkitty mies, ja tulevat vuodet veivät sekä hänet että Sabinan vankilaan. Vapauduttuaan ja päästyään pois Romaniasta he toimivat rautaesiripun takana elävien kristittyjen äänenä.

“Antakaa meille tarvitsemamme työkalut, me maksamme hinnan niiden käytöstä.” Nämä sanat Richard Wurmbrand kirjoitti vuonna 1967. Ne olivat rautaesiripun takana elävien uskovien terveiset vapaan maailman kristityille. Tämän päivän Kiinan tilanne muistuttaa monin tavoin aikaa, jonka Wurmbrandit elivät Romaniassa. Nyt Kiinan kristityt pyytävät meiltä työkaluja, Raamattuja ja kristillistä materiaalia. ”Kiellettyä Sanaa Kiinaan” -kampanjamme myötä voit tulla mukaan vastaamaan heidän pyyntöönsä.

Lähde: Bitter Winter, Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print