Your Cart

Kiinassa vainottu seurakunta sai omaisuuttaan mystisesti takaisin

Seurakunnan risti, kolehtirasia ja kuorolaisten viitat, jotka sisar Zhang yllätyksekseen löysi kadun varrelta. Kuva: ChinaAid

Chengdussa sijaitseva Early Rain -seurakunta on kokenut viranomaisten käsittelyssä kovia – pastori Wang Yi ja vanhimmiston jäsen Qin Defu istuvat vankilassa, ja joulukuussa 2018 yli sata seurakuntalaista pidätettiin. Nyt seurakuntaa on kohdannut mystinen tapaus, kun viranomaisten heiltä takavarikoimaa omaisuutta yllättäen palautettiin.

Seurakuntaan kuuluva sisar Zhang oli lakaisemassa katua rukoushuoneen edustalla aamulla 9. huhtikuuta, kun keltainen auto pysähtyi tien varteen jonkin matkan päähän hänestä.

Zhang keskeytti työnsä ja jäi katsomaan, kun kaksi ihmistä purki autosta tavaroita, jotka he jättivät tien varteen. Sisar Zhang arveli auton kuuluvan jollekin seurakuntalaiselle, ja lähestyi sitä tarjotakseen apuaan. Auto ajoi kuitenkin nopeasti pois ennen kuin sisar Zhang ehti puhua sen matkustajille.

Sisar Zhang ryhtyi tutkimaan autosta hylättyjä tavaroita, jotka hänen yllätyksekseen näyttivätkin tutuilta. Autosta oli jätetty tien varteen tutun näköinen risti, kolehtilipas sekä laatikollinen kuorolaisten liivejä. Hän lähetti kuvan löydöstä seurakunnan keskusteluryhmään, ja ryhmän jäsenet vahvistivat tavaroiden todella kuuluvan heille.

Joulukuussa 2018 tekemänsä ratsian yhteydessä viranomaiset olivat takavarikoineet runsaasti seurakunnan omaisuutta. Viranomaiset olivat viime lokakuussa palauttaneet seurakunnalle osan takavarikoiduista kirjahyllyistä, tuoleista ja pöydistä, mutta he olivat sanoneet, että mitään, missä oli risti, ei palautettaisi. Viranomaisten oli ollut tarkoitus kuljettaa nämä pysyvästi takavarikoidut esineet toisaalle ja tuhota ne.

Seurakuntalaiset iloitsevat ja kiittävät Jumalaa takaisin saamistaan esineistä.

ChinaAid on juuri julkaissut koostamansa raportin Kiinassa viime vuoden aikana tapahtuneesta kristittyjen vainosta. Raportin mukaan suunta on selvä: kristittyjen Kiinassa viime vuonna kohtaama vaino ja painostus kasvoi edelleen. ChinaAidin mukaan 100 % kotiseurakunnista koki vainoa ja jokaisen kotiseurakunnan johtohenkilöitä kuulusteltiin joko virallisesti tai epävirallisesti. Kiinan johdon pelko kristinuskoa kohtaan sai absurdejakin muotoja: uskonnollinen musiikki kiellettiin, ja kiellettyjen sävelmien listalle lisättiin jopa Beethovenin sinfonia, ”Oodi ilolle”. Ristit ovat niin ikään joutuneet kiellettyjen symbolien listalle siinä määrin, että ristejä ei saa olla edes hautakivissä. ChinaAid raportoi myös, että sana ”pappi” on raaputettu pois hautakivistä.

Englanninkielinen raportti on kokonaisuudessaan luettavissa tästä, ja tiivistelmä siitä tästä.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print