Your Cart

Kiina – Pastori John Cao vapautettu vankilasta!

6.3.2024

Pastori John Cao on vapautettu vankilasta Kunmingissa Yunnanin provinssissa maanantaina 4. maaliskuuta hänen seitsemän vuoden vankeustuomionsa tultua täyteen.

Pastori John Cao ennen vankeuttaan. Kuva: Yhdysvaltain Marttyyrien Ääni

Pastori John Caolla on pysyvä oleskelulupa Pohjois-Carolinassa ja hän on naimisissa Yhdysvaltain kansalaisen, Jamie Powellin, kanssa. Heillä on kaksi poikaa.

Pastori Cao tuli uskoon kaksikymppisenä. Avioiduttuaan ja käytyään Yhdysvalloissa raamattukoulun hän tunsi kutsun palata evankelioimaan kotimaahansa Kiinaan, missä hän perusti kotiseurakuntia.

Myöhemmin hän siirtyi tekemään lähetystyötä Myanmarissa. Siellä hän rakensi 16 koulua vähemmistöheimojen lapsille. Koulut palvelivat yli 2000 köyhää lasta. Kiinan hallinto tiesi tästä työstä, ja antoi hänen jatkaa sitä kolmen vuoden ajan, joiden kuluessa hän ylitti Kiinan ja Myanmarin välisen rajan useita kertoja.

Sitten, vuoden 2017 maaliskuussa, hänet pidätettiin, kun hän oli jälleen ylittämässä rajaa. Hänellä oli asialliset viisumit ja passi, mutta siitä huolimatta hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan ”laittoman rajanylityksen järjestämisestä”.

Vankeuden todellisena syynä pidettiin hänen toimintaansa pastorina ja lähetystyöntekijänä.

”Suurten vetten päällä”

John Cao juuri vankilasta vapauduttuaan. Kuva: ChinaAid

Pastorin vankeusaikana hänen vaimonsa tai lapsensa eivät saaneet tavata häntä. Helmikuussa 2023 pastori Caon 87-vuotias äiti Sun Jinhuan vieraili hänen luonaan vankilassa. Se oli ensimmäinen kasvokkain tapahtunut tapaaminen yli kolmeen vuoteen. Pastori Cao pyysi äitiään kertomaan: ”Kerro sisarilleni ja veljilleni ympäri maailman, että olen terve. Älkää olko minusta huolissanne.”

Vankilassa ollessaan pastori Cao ei horjunut uskossaan. Vuonna 2021 hän alkoi kirjoittaa runoja säännöllisesti. Niissä hän pohti vankeuttaan ja aiempaa työtään, perhettään ja uskoaan.

Vankeutensa aikana pastori Cao oli Marttyyrien Äänen ylläpitämällä uskonsa tähden vangittujen listalla, jolla oleville voidaan lähettää tervehdyksiä vankilaan. Yhdessä julkaisemassaan runossa hän mainitsee saamansa tervehdykset. Runo on nimeltään ”Suurten vetten päällä”, ja voit lukea sen tästä. Runon otsikko viittaa Psalmiin 29:3: ”Herran ääni käy vetten päällä; kunnian Jumala jylisee, Herra suurten vetten päällä.”

Vapauduttuaan hän palasi Kiinan-kotiinsa Hunanin provinssiin.

Kiitos rukouksistasi pastori Caon ja hänen perheensä puolesta, ja kiitos kaikille hänelle tervehdyksiä lähettäneille! Nyt hänen puolestaan pyydetään rukoilemaan, että hän pääsisi palaamaan perheensä luo Yhdysvaltoihin.

Lähde: ChinaAid

Kiina – Pastori Caon neljäs vankeusvuosi täynnä, pyynnöt evätty

Pastori John Caolla tuli 5. maaliskuuta täyteen neljäs vuosi vankeudessa. Tuona päivänä hänen asianajajansa Yang Hui kirjoitti muistikirjaansa: ”Tänään, pandemiaan vedoten, vankila on torjunut pastori Caon 84-vuotiaan äidin pyynnön tavata poikaansa.” Cao tuomittiin ”laittoman maahantulon järjestämisestä” maaliskuussa 2018 seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Hänet pidätettiin maaliskuussa 2017, kun hän oli ylittämässä Burman ja Kiinan

Lue lisää »

Kiinassa vangitulta pastorilta runo

Kiinassa vangitulta pastorilta runo 16.12.2020 Pastori John Cao, joka parhaillaan kärsii seitsemän vuoden vankeustuomiota Kiinassa, rohkaisee kirjoittamansa runon kautta muita uskovia. Hänen sanomansa on, että sen lisäksi että Jeesus on luvannut, että hän ei koskaan jätä eikä hylkää lapsiaan, hän antaa meille aarteita, joita mikään ei voi ottaa pois.  

Lue lisää »

Terveisiä Kiinassa vangitulta pastori John Caolta!

Kiinassa seitsemän vuoden vankeustuomiota kärsivä pastori John Cao on saanut nähdä äitinsä videoyhteyden kautta, ja pyytänyt tätä välittämään hänen terveisensä edelleen. Pastori Caon äiti kertoo, että hänen poikansa näytti hyvinvoivalta. Hänen ei tällä hetkellä tarvitse tehdä pakkotyötä, joten hänellä on aikaa lukea ja keskustella muiden vankien kanssa. Pastori Cao kertoi

Lue lisää »

”Pastorit vangittuna Pohjois-Koreassa ja Kiinassa” – Radio Dei

Pohjois-Korea on maailman vaarallisimpia maita kristityille. Rukoileminen tai Raamatun omistaminen on maanpetos, josta rangaistuksena joutuu keskitysleirille tai pahimmassa tapauksessa suoraan kuolemaan. Pohjois-Korean naapurissa Kiinassa käydään presidentin johdolla sotaa kristinuskoa vastaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print