Your Cart

Kiina – Pastori Caon neljäs vankeusvuosi täynnä, pyynnöt evätty

Pastori John Caolla tuli 5. maaliskuuta täyteen neljäs vuosi vankeudessa. Tuona päivänä hänen asianajajansa Yang Hui kirjoitti muistikirjaansa: ”Tänään, pandemiaan vedoten, vankila on torjunut pastori Caon 84-vuotiaan äidin pyynnön tavata poikaansa.”

Cao tuomittiin ”laittoman maahantulon järjestämisestä” maaliskuussa 2018 seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Hänet pidätettiin maaliskuussa 2017, kun hän oli ylittämässä Burman ja Kiinan rajaa kohdasta, missä rajanylitys on yleisesti sallittua. Caon asianajajan mukaan on selvää, että pastori Cao on tuomittu uskonsa, ja sen innostaman humanitaarisen työn vuoksi. Hän teki Burmassa vuosien ajan humanitaarista työtä, jota Kiinan kotiseurakunnat rahoittivat.

Asianajaja Yangin saavuttua illalla 23. helmikuuta Kunmingin kaupunkiin, jossa pastori Caon vankila sijaitsee, hän lähetti pastori Caon tueksi perustettuun Whatsappin kaltaiseen kiinalaiseen WeChat-palveluun tiedon aikeistaan vierailla pastorin luona. Ryhmään kuuluvat pastorin ystävät pyysivät asianajajaa välittämään heidän terveisensä hänelle. Pastori Caon äiti pyysi Yangia viemään pojalleen Raamatun.

Seuraavana päivänä asianajaja Yang osti Raamatun Kolme Itse -kirkosta (vain nämä viralliset kirkot saavat myydä Raamattuja), ja ajoi taksilla vankilaan. Siellä hän pyysi saada tavata pastori Caon, ja saada antaa tälle Raamatun. Viranomaiset torjuivat tämän pyynnön välittömästi.

Asianajaja Yangin pyyntö tavata pastori Cao hyväksyttiin vasta tuntien kuluttua.

Tapaaminen järjestettiin videoyhteyden välityksellä aamulla 25. helmikuuta. He saivat puhua vain puoli tuntia. Asianajaja Yangin mukaan pastori Cao näytti hyvinvoivalta, mutta hän oli kertonut kärsivänsä hammasongelmista.

Asianajaja Yang kertoo vierailustaan: ”Pastori Cao pyysi minua kiittämään kristittyjä veljiä ja sisaria heidän rukouksistaan.” Pastori oli toistanut jälleen, että hän on syytön. ”Koko maailma tietää, ja Kiinan kommunistinen puolue tietää, että minä olen syytön… Silti he päättivät tuomita minut seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Minun on hyväksyttävä se”, pastori Cao oli sanonut.

”Minä en juurikaan kärsi vankilassa, mutta olen murheellinen aina muistaessani, että äitini kärsii puolestani”, pastori Cao oli jatkanut.

“Tässä hengellisessä sodassa tuomion kärsiminen rauhallisesti on paras tapa voittaa. Lopulta pastori Caon päähän lasketaan oikeamielisyyden kruunu. Taivaallinen Isämme pitää huolta pastori Caosta ja hänen äidistään. Ei syytä huoleen. Me teemme sillä välin kaiken voitavamme, ja luotamme kaiken muun Jumalan käsiin”, asianajaja Yang lohduttaa.

Koska pastori Cao on nyt kärsinyt yli puolet tuomiostaan, hän voisi saada tuomiotaan lyhennettyä. Asianajaja Yangin mielestä siihen ei kuitenkaan pitäisi pyrkiä, sillä se edellyttäisi, että pastori Cao tunnustaisi ”rikoksensa” ja myöntäisi syyllisyytensä.

Rukoile pastori Caon ja hänen perheensä puolesta. Hänen vaimonsa ja kaksi poikaansa asuvat Yhdysvalloissa, eivätkä ole voineet tavata häntä vuosiin. Voit kirjoittaa pastori Caolle oheiseen osoitteeseen.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print