Your Cart

Kiina – Pastori John Cao kertoo vankeudestaan

13.3.2024

Äskettäin seitsemän vuoden vankeudesta vapautunut pastori John Cao kertoo nyt ensimmäistä kertaa ajastaan vankilassa, missä häntä valvottiin ja vartioitiin herkeämättä, yötä päivää.

Pastori John Cao vapautumisensa jälkeen. Kuva: ChinaAid

Heti vapauduttuaan neljä poliisia kuljetti hänet Kunmingistä, Yunnanin provinssista, yli 1300 kilometrin päähän Changshan kaupunkiin, Hunanin provinssiin, missä hän asui ennen vankilaan joutumistaan.

Maailma muuttuu nopeasti, ja pastori Cao tarvitsee varmasti aikaa sopeutuakseen. Hänen vaimonsa odottaa häntä Yhdysvaltoihin, ja hänen täytyy järjestää tarvittavat matkustusasiakirjat. Paikallinen poliisi on ilmoittanut, että he valvovat ja kouluttavat häntä viisi vuotta.

Näin pastori Cao kertoo:

”Olen ollut erotettuna teistä seitsemän vuotta, mutta nämä seitsemän vuotta ovat olleet täynnä iloa, Jumalan armoa ja Jumalan läsnäolo oli kanssani joka päivä. Todellakin, vaikka vaelsin pimeässä laaksossa, en pelännyt mitään, sillä tiedämme, että Herra Jeesus on kanssamme ja myös veljeni ja sisareni olivat!

Heräsin viideltä joka aamu. Vankilassa ei ollut kelloja, mutta heräsin viideltä, joskus jopa aiemmin, neljältä.

Kolme ihmistä valvoi minua joka päivä, koko päivän. He eivät antaneet minun puhua kenellekään. Öisin yksi heistä seisoi vuoteeni vieressä, tarkkaili nukkumistani ja pelkäsi, että saattaisin herätä yöllä rukoilemaan. Luonani oli aina joku, ympäri vuorokauden. Kukaan ei saanut tervehtiä minua, kun poistuin sellistäni. Heitä rangaistiin, samoin minua valvovia kolmea henkilöä. Heille sanottiin, että he eivät hoitaneet valvontatehtäväänsä hyvin.

Tässä hyvin yksinäisessä ja eristetyssä tilassani en koskaan menettänyt iloani, enkä koskaan tuntenut olevani yksinäinen. Tiesin, että Pyhä Henki vahvisti minua, ja veljeni ja sisareni Kiinassa ja kaikkialla maailmassa olivat kanssani.

Äitini vieraili luonani joka kuukausi ja siskoni lähetti minulle kirjeitä kuukausittain. Jokaisessa kirjeessä kerrottiin, että kaikki rukoilivat puolestani. Kaksi viikkoa sitten sain kaikki äitini lähettämät kirjeet. Niitä oli 90, mutta minulle oli annettu vain 31 kirjettä. Miksi niitä ei annettu minulle? Siksi, koska kirjeissä kerrottiin, kuinka se ja se rukoili puolestani.

Äitini vieraili luonani 7. toukokuuta 2023 ensimmäistä kertaa sitten pandemian. Pandemian aikana hän ei ollut voinut vierailla. Hän sanoi: “Pastori Yuan rukoilee puolestasi.” Välissämme oli lasiseinä ja puhuimme toisillemme puhelimilla. Puhelua kuunneltiin, ja välittömästi tuon kuultuaan he katkaisivat puhelumme. Vierailu loppui siihen. Äitini oli matkustanut junalla Changshasta kaksikymmentä tuntia ja sai nähdä minut vain kolmen minuutin ajan. Miksi? Koska hän sanoi, että pastori Yuan rukoilee puolestani, ja nämä ihmiset pelkäävät todella paljon sanaa ”rukous”.

Äitini alkoi itkeä, sillä emme olleet nähneet niin pitkään aikaan.

Koska jotkut pelkäävät rukousta niin paljon, se tarkoittaa, että rukouksissa on voimaa. Miksi he muuten pelkäisivät?

Vapautuminen

Tuomioni mukaisesti minut vapautettiin 4. maaliskuuta. Yleensä vapautus tapahtuu aamulla yhdeksältä tai kymmeneltä, kun virkailijat tulevat töihin. Mutta minun oli palattava Kunmingistä Changshaan. Minulla ei ollut henkilöllisyystodistusta, joten en voinut matkustaa junalla tai lentokoneella.

Vaikka en ollut saanut äitini kirjeitä, viranomaiset osoittivat nyt inhimillisyyttä. Kellon ylitettyä puolenyön maaliskuun neljäntenä, he käsittelivät vapauttamiseni ja päästivät minut pois. Minä en edes tiennyt, miten pääsisin Changshaan. Niinpä he järjestivät auton, ja neljä poliisia ajoi vuorotellen viidentoista tunnin ajan, kunnes saavuimme Changshaan. Siellä minut vietiin poliisiasemalle ja annettiin Changshan poliisien haltuun.

Olen ollut eristyksissä maailmasta seitsemän vuotta. On paljon, mitä en tiedä. Jotkut kysyvät minulta, mitä aion nyt tehdä. Täytän tänä vuonna 65 vuotta ja voisin jäädä eläkkeelle, mutta Jumalan palvelijalla ei ole eläkepäiviä. Meidän on jatkettava Herrasta todistamista, kunnes kerran näemme hänet kasvoista kasvoihin.

Ei unohdeta veljiämme ja sisariamme, jotka ovat vankilassa Herrasta todistamisen vuoksi. Rukoillaan vangittujen puolesta, aivan kuin olisimme itse heidän kengissään.”

Lähde: ChinaAid

Kiina – Pastori Caon neljäs vankeusvuosi täynnä, pyynnöt evätty

Pastori John Caolla tuli 5. maaliskuuta täyteen neljäs vuosi vankeudessa. Tuona päivänä hänen asianajajansa Yang Hui kirjoitti muistikirjaansa: ”Tänään, pandemiaan vedoten, vankila on torjunut pastori Caon 84-vuotiaan äidin pyynnön tavata poikaansa.” Cao tuomittiin ”laittoman maahantulon järjestämisestä” maaliskuussa 2018 seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Hänet pidätettiin maaliskuussa 2017, kun hän oli ylittämässä Burman ja Kiinan

Lue lisää »

Kiinassa vangitulta pastorilta runo

Kiinassa vangitulta pastorilta runo 16.12.2020 Pastori John Cao, joka parhaillaan kärsii seitsemän vuoden vankeustuomiota Kiinassa, rohkaisee kirjoittamansa runon kautta muita uskovia. Hänen sanomansa on, että sen lisäksi että Jeesus on luvannut, että hän ei koskaan jätä eikä hylkää lapsiaan, hän antaa meille aarteita, joita mikään ei voi ottaa pois.  

Lue lisää »

”Pastorit vangittuna Pohjois-Koreassa ja Kiinassa” – Radio Dei

Pohjois-Korea on maailman vaarallisimpia maita kristityille. Rukoileminen tai Raamatun omistaminen on maanpetos, josta rangaistuksena joutuu keskitysleirille tai pahimmassa tapauksessa suoraan kuolemaan. Pohjois-Korean naapurissa Kiinassa käydään presidentin johdolla sotaa kristinuskoa vastaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print